FC Twente Vrouwen twevradovr

Aanstaande zondagmiddag staat voor FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit met Wieke Kaptein.

Terugblik

Het vorige competitieduel was een inhaalwedstrijd tegen vv Alkmaar. In Enschede werd Alkmaar met 5-0 verslagen. ‘Iedere wedstrijd is voor ons nu belangrijk, dus we zijn tevreden met de overwinning. Het was lastig, omdat vv Alkmaar zich toch aanpaste op onze speelstijl. Zij kwamen zelf niet in hun spel, maar maatken het ons wel lastig. Uiteindelijk win je alsnog met 5-0 en hebben we het goed gedaan', blikt Kaptein terug.

ADO Den Haag

Zondag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. ADO Den Haag komt op bezoek op Sportcampus Diekman. Eerder dit seizoen werd er in Den Haag met 0-1 gewonnen. Elena Dhont scoorde in de openingsfase en zorgde hiermee tevens voor de eindstand. ADO Den Haag staat op dit moment op de vierde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie. ‘ADO Den Haag is een sterke tegenstander. We moeten in onze eigen kracht spelen. We hebben veel goede duels gespeeld en die lijn willen we doortrekken,’ aldus Kaptein.

Bijzondere week

De pas 17-jarige Wieke Kaptein beleefde een bijzondere week. Na het ontvangen van de NXGN9 award, ontving Kaptein dinsdag haar eerste uitnodiging voor het Nederlands Elftal. In eerste instantie zat Wieke in de voorselectie van Oranje onder 19. ‘Ik werd gebeld door mijn trainer, dat ik was opgeroepen en bij de A-selectie mocht aansluiten. Dat is altijd al een droom geweest en nu het werkelijkheid werd en ik het aan mijn ouders, broers en familie mocht vertellen was echt geweldig,’ vertelt Kaptein. ‘Ik kijk er erg naar uit, maar nu eerst de focus weer op de wedstrijd tegen ADO Den Haag.’

FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede en begint om 12.15 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.