FC Twente Vrouwen

Vrijdagavond hervat FC Twente Vrouwen na twee vrije weekenden de competitie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Er staat een uitwedstrijd op het programma tegen Excelsior. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt in het van Donge & de Roo stadion. In aanloop naar het duel blikken we vooruit met Kerstin Casparij.

Eerder dit seizoen stonden beide ploegen twee keer eerder tegen over elkaar. Beide wedstrijden wist FC Twente met ruime cijfers te winnen. In Enschede werd het 7-1 en in Rotterdam werd met 1-9 gewonnen. Aan het begin van deze week kreeg Kerstin Casparij te horen dat ze in de definitieve selectie zit voor de komende interlandperiode van de Oranje Leeuwinnen “Het is altijd een verrassing om erbij te zitten", vertelt zij. "Je wilt er zelf ook niet te veel op rekenen, maar ik had wel het idee dat het goed zou zitten."

Na bijna drie weken geen wedstrijd gespeeld te hebben komt FC Twente vrijdagavond weer in actie. “De voorbereiding was lang. Na een tijd zonder wedstrijd heeft iedereen heel veel zin om te spelen”, vervolgt Casparij. “We kwamen uit een drukke periode en de afgelopen weken hebben we goed getraind richting de laatste zes wedstrijden van dit seizoen. We zijn goed voorbereid en hebben goede de tijd genomen. Het gaat erom dat we tegen Excelsior de punten pakken, de winst is het belangrijkste. Lekker voetballen en doen waar we goed in zijn”, blikt Casparij vooruit. Met nog zes speelrondes te gaan en FC Twente als huidige koploper gaat de ploeg de laatste fase van het seizoen in. “We kijken van week tot week en elke wedstrijd in deze fase van het seizoen is een finale. Mocht het op de laatste wedstrijd aankomen tegen Ajax dan zou dat een heel mooi affiche zijn”, aldus Casparij.