FC Twente Vrouwen

Na de bekernederlaag tegen Ajax hervat FC Twente Vrouwen zondag de competitie. Dan is Feyenoord de tegenstander. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportcampus Diekman. Het duel is live te zien op ESPN. In aanloop naar het duel spraken we met Ella Peddemors.

Aan het eind van het vorige seizoen raakte Ella Peddemors geblesseerd waardoor ze ook een gedeelte van dit seizoen aan de kant stond. Inmiddels is ze weer helemaal hersteld. “Ik ben goed teruggekomen van mijn blessure en inmiddels speel ik bijna alle wedstrijden, daar ben ik erg blij mee. Doordat ik veel wedstrijden speel doe ik veel wedstrijdritme op, die lijn wil ik graag doortrekken.”

Eerder dit seizoen stonden FC Twente en Feyenoord al twee keer tegenover elkaar. In Rotterdam kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In Enschede won FC Twente met 2-1.

AVE 7984 v2

Afgelopen woensdag speelde Ella Peddemors met FC Twente Vrouwen de kwartfinale van de beker tegen Ajax, die met 1-5 werd verloren. “Balen, een teleurstellende wedstrijd”, vertelt Peddemors. “We begonnen goed en kwamen snel op voorsprong, daarna hadden we een mindere fase en maakte Ajax snel de gelijkmaker. Aan het einde van de eerste helft kwamen we weer redelijk goed in ons spel, maar maakte Ajax net voor rust de 1-2. De tweede helft was het lastig voetballen. We konden niet goed druk zetten en het liep allemaal wat minder soepel. Ajax kon makkelijk passen en ze kwamen er makkelijk uit. Dat moet bij beter de volgende keer”, blikt Peddemors terug.

Nu is alle focus op de wedstrijd tegen Feyenoord. “De knop moet om en tegen Feyenoord moeten we er weer staan”, weet Peddemors. Vorige maand won FC Twente 2-1 van Feyenoord. “Dat was een prima overwinning. We weten dat Feyenoord een ploeg is die er gelijk opvliegt. We moeten ons eigen spel spelen en van onze eigen kracht uitgaan, dan blijven de drie punten hopelijk in Enschede.”

 Kaarten voor de wedstrijd zijn te bestellen via: https://tickets.fctwente.nl/