Eerste selectie

Zaterdag begint met een uitwedstrijd tegen N.E.C. de start van het Eredivisieseizoen. In aanloop naar het duel in Nijmegen blikte trainer Joseph Oosting vooruit op het treffen.

Na een lange voorbereiding en een duel in de voorronde van de Champions League tegen Salzburg, begint nu ook de competitie. “Het gevoel in de groep is goed, we zijn met het duel tegen Salzburg weer een ervaring rijker”, begint Joseph Oosting. “Nu is de focus op N.E.C. De competitie is heel belangrijk, hoe prachtig de voorronde van de Champions League ook is. Om spelers beter te laten worden heeft de club structureel Europees voetbal nodig en dat dwing je af via de competitie. We moeten met elkaar wennen aan het nieuwe ritme en dat proberen we zo goed mogelijk in te vullen. Daarbij moeten we morgen goed voor de dag komen tegen N.E.C., dat is een goede tegenstander.”

N.E.C.

“N.E.C. is een stabiele ploeg met een mooie spelopvatting”, gaat Joseph Oosting verder. “Ze willen graag voetballen en hoog druk geven waar het kan, zodat ze snel de bal kunnen afpakken. In dat opzicht zijn ze te vergelijken met ons. Verder hebben ze weinig veranderingen ten opzichte van vorig seizoen.”

Mees Hilgers is geschorst voor het duel. De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout en is te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.