feytwe Eerste selectie

FC Twente won zondagmiddag op de laatste speeldag van het seizoen met 1-2 van Feyenoord. Het was een mooie voetbalmiddag in De Kuip met 1200 Tukkers in het uitvak. FC Twente eindigt na 34 wedstrijden met 68 punten op de 4e plaats. Na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord blikten trainer Ron Jans en Ricky van Wolfswinkel terug.

Met doelpunten van Dimitris Limnios en Gijs Smal voor rust legde FC Twente de basis voor de zege. Nadat FC Twente zich woensdag verzekerde van Europees voetbal sloot de ploeg in Rotterdam dit seizoen in stijl af. “In een wedstrijd moet je ook spanning opbouwen bij jezelf en dat hebben wij vandaag beter gedaan dan Feyenoord”, geeft Jans aan. “Ik vind het zo’n mooie wedstrijd. Het bevestigt hoe wij dit seizoen zijn gegroeid. We gaan Europa in en dit is Conference League niveau, chapeau!”

Dan komt alles samen in een wedstrijd

Voor Ricky van Wolfswinkel, dit seizoen goed voor zestien competitietreffers, was de zege op Feyenoord een bekroning op een heel goed seizoen. “We hebben een fantastisch seizoen achter de rug”, weet Van Wolfswinkel. “De play-offs halen was de doelstelling en daar zijn we boven geëindigd. We zijn in het seizoen gegroeid. In de eerste helft van het seizoen hadden we met ons spel van goed druk zetten en weinig weggeven goede resultaten gehaald en in de tweede seizoenshelft zijn we ook nog heel goed gaan voetballen. Dan komt alles samen in een wedstrijd en kun je vandaag fantastisch eindigen.  Er hing vandaag wel een ander sfeertje, maar op het moment dat de warming-up begint komt er wel een bepaalde focus. We hadden de drang om te laten zien dat we verdiend hebben waar we staan. We hebben een fantastisch resultaat behaald.”