twewil Eerste selectie

Na de interlandperiode wordt dit weekend de competitie hervat in de Eredivisie. Zondag speelt FC Twente in De Grolsch Veste thuis tegen Willem II, er wordt om 16.45 uur afgetrapt. In aanloop naar het treffen blikte trainer Ron Jans vooruit op de voetbalmiddag.

Na acht wedstrijden staat Willem II op een vierde plaats in de Eredivisie. De ploeg heeft twee punten meer dan FC Twente. “Het ziet er fris en goed uit bij Willem II”, geeft Jans aan. “Vorig seizoen was het vaak wat flets bij hen en zat veel tegen. Nu hebben ze een geweldige start.”

Zondag kan de volledige capaciteit van De Grolsch Veste weer worden benut. Het wordt een bijna volle Veste. “Dat zou heel mooi zijn”, vervolgt Jans. “We hebben drie thuiswedstrijden gespeeld en de supporters hebben elke keer voor een geweldige ambiance gezorgd. Zij hebben denk ik drie keer genoten van spannende intense wedstrijden, dus dat smaakt naar meer.”

Selectie 
Luca Everink is zondag niet inzetbaar. De verdediger viel deze week tijdens de training uit met een blessure. “Luca zal er een aantal weken uit zijn”, laat Jans weten, die Vaclav Cerny woensdag mocht verwelkomen op het trainingsveld. De aanvaller werd met open armen ontvangen door zijn teamgenoten. “Dat geeft ook wel aan hoe de groep in elkaar steekt, het was een mooi moment voor Vaclav”, aldus Jans. “Hij heeft hard gewerkt om dit te bereiken.”

FC Twente – Willem II, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.