Eerste selectie hamtwe

FC Twente plaatste zich donderdagavond ten koste van het Zweedse Hammarby IF voor de volgende voorronde van de UEFA Conference League. Trainer Joseph Oosting keek na afloop terug op de avond in Stockholm.

“We zijn verdiend verder over de twee wedstrijden”, vertelt Oosting. “De eerste twintig minuten konden we vanavond moeilijk onder de druk van Hammarby uitspelen. Gedurende de eerste helft lukte dat wel en kwamen we voetballend tot goede kansen. In de eerste helft krijg je een rot goal tegen die de wedstrijd veranderde. Zij gingen erin geloven. Het werd een gevecht en daar wilden we juist uitblijven."

"In de tweede helft waren we voetballend de bovenliggende partij zonder echt groots te voetballen. Ik moet een compliment maken aan de jongens. We zijn nog steeds in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. We hebben gevochten als leeuwen en daar ben ik heel blij mee. Daar begint het namelijk mee. We de hadden de absolute wil om een ronde verder te komen. Een overwinning van het collectief en we hebben ook absoluut mentaliteit getoond.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.