Eerste selectie twecam

Zondagmiddag komt SC Cambuur naar De Grolsch Veste. De promovendus uit Leeuwarden maakt een goed seizoen door en staat op een achtste plaats in de Eredivisie. In aanloop naar het duel blikten we vooruit met trainer Ron Jans.

SC Cambuur won tijdens de vorige speelronde thuis met 2-1 van Fortuna Sittard. “Waar Cambuur nu staat op de ranglijst verdienen ze ook te staan”, geeft Ron Jans aan. “Ze hebben een ploeg met een uitstekende spelopvatting. Cambuur heeft leuke spelers en snelheid voorin, ze willen naar voren, maar dat willen wij ook.”

“Als ploeg maken we stappen en we worden beter aan de bal”, vervolgt Jans. “We creëren meer en waren duidelijk de betere de laatste duels. Het is alleen jammer dat we die wedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet over de streep trekken en tegen RKC niet eerder beslissend zijn. Het voetbal gaat omhoog en dat moeten we volhouden, ook zondag tegen een goed voetballend Cambuur.”

FC Twente kan zondag tegen Cambuur ook qua positie op de ranglijst een belangrijk resultaat halen. Nu de bekerfinalisten bekend zijn, is ook definitief duidelijk welke posities recht geven op de play-offs. “Cambuur staat nu op twaalf punten van ons en wanneer zij niet bij ons winnen kan het gewoon niet anders dan dat we op een play-off plek eindigen. Ondertussen willen we ook Utrecht en Vitesse bij ons weghouden. Als we het goed blijven doen kunnen we nog een plek stijgen. Je werkt van wedstrijd tot wedstrijd, maar we willen zo lang mogelijk in de race blijven zodat we naar die vierde plaats kunnen blijven kijken.”

FC Twente – SC Cambuur, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.