rkctwe Eerste selectie

Vrijdagavond trapt FC Twente de 24e speelronde in de Eredivisie af met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na de afsluitende training van donderdag blikte trainer Ron Jans alvast vooruit.

Eerder dit seizoen won FC Twente in De Grolsch Veste met 2-1 van RKC Waalwijk. “Een wedstrijd die we dik verdiend wonnen”, zegt Jans. “In die wedstrijd wisten we het spel uitstekend te maken, alleen kon we het niet eerder afmaken. Hopelijk wordt het morgen een vergelijkbare wedstrijd als hier in Enschede. We willen bevestigen waar we naar toe willen. We hebben nog elf competitiewedstrijden te gaan dit seizoen en we staan er goed voor. We willen het ook tegen RKC laten zien.”

RKC Waalwijk speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk bij N.E.C. “RKC heeft een team met verschillende wapens. Trainer Oosting heeft de ploeg goed op de rit, ze spelen een beetje zoals Vitesse. Ze zoeken snel de diepte en hebben individueel gevaarlijke jongens. Odgaard steekt er bij hen dit seizoen bovenuit.”

Selectie
FC Twente werkte deze week met dezelfde selectie toe naar de wedstrijd als afgelopen speelronde. Kik Pierie is op de weg terug, maar behoort dit weekend nog niet tot de selectie. “Hij zit er tegenaan. Maandag spelen we een oefenwedstrijd en als hij daar goed doorheen komt, kan hij daarna weer tot de wedstrijdselectie behoren.”

RKC Waalwijk – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez. Het duel is live te zien op ESPN 2.