Eerste selectie

Na de interlandperiode wordt dit weekend de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In aanloop naar het treffen, waarbij de supporters weer gemist moeten worden in de stadions, blikte trainer Ron Jans na de afsluitende training vooruit.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de stadions dit weekend weer leeg. “Het is verschrikkelijk zonder publiek, we waren er net weer aan gewend dat de supporters er weer bij waren”, zegt Jans. “Het is spijtig voor iedereen die bij het voetbal betrokken is.”

Afgelopen seizoen verloor FC Twente de thuiswedstrijd tegen Sparta, in Rotterdam eindigde het treffen in 0-0. “Sparta was in de thuiswedstrijd de eerste ploeg die de sleutel had gevonden om ons te ontregelen. Ze creëerden best veel en wonnen verdiend. Die uitwedstrijd kan ik niemand adviseren nog eens terug te kijken”, vertelt Jans. “We moeten veel respect hebben voor Sparta. Ze zijn vorig seizoen achtste geëindigd en hebben een ploeg waar het lastig tegen te voetballen is. Ze zoeken snel de diepte en de duels op, daar hebben ze echt een elftal voor. De laatste wedstrijd, uit tegen Willem II, hebben ze met 3-0 gewonnen. Onze opdracht is ook duidelijk, we willen graag met drie punten terug. Dan moeten we in deze wedstrijd beter zijn dan vorig seizoen tegen Sparta.”

Sparta Rotterdam – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Het duel is live te zien op ESPN 2.