FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

Zondagmiddag staat voor FC Twente Vrouwen de belangrijke uitwedstrijd tegen titelverdediger Ajax op het programma. Er wordt om 12.15 uur afgetrapt op Sportpark De Toekomst. In aanloop naar dit duel blikken we vooruit met keepster Daniëlle de Jong.

Op het natte veld in Eindhoven wist FC Twente afgelopen vrijdag de drie punten mee te nemen naar Enschede. Door doelpunten van Olislagers en Jansen won de ploeg van Joran Pot met 1-2. De Jong blikt terug op het duel. “Tegen je oude club spelen brengt altijd iets extra’s mee”, begint ze. “Het is een extra vlammetje dat aanwakkert en je wilt gewoon winnen. Het was vooral een wedstrijd die we op strijd en doorzettingsvermogen moesten winnen. We konden op dit veld niet ons spel spelen, maar het belangrijkste zijn uiteindelijk de drie punten en dat is gelukt.”

Laten zien

Danielle de Jong kwam afgelopen zomer over van PSV, waar ze veelal als tweede keepster fungeerde. Dit seizoen is ze de eerste keus onder de lat bij FC Twente. “Ik wist dat er een grote kans was dat ik eerste keeper zou worden, maar ik moest het natuurlijk nog wel laten zien. Ik heb mijn eigen ding gedaan tijdens de trainingen en me volledig ingezet, dat heeft zich uitbetaald”, vertelt de Jong.

Na zes wedstrijden is FC Twente nog altijd ongeslagen en bezet daarmee de koppositie in de Vrouwen Eredivisie. "Ik ben heel blij dat ik nu alles speel, ik blijf leren en maak iedere wedstrijd nieuwe situaties mee”, gaat De Jong verder. “Als team gaan we door een proces, we willen iedere wedstrijd winnen. Dit willen we natuurlijk met goed voetbal, maar soms zitten er mindere wedstrijden tussen. Ik denk dat we hebben laten zien dat we deze wedstrijden met strijdlust ook kunnen winnen.”

Oranje

De vorige interlandperiode mocht de Jong voor het eerst ruiken aan het Nederlands Elftal. “Er waren veel blessures bij de A-selectie en ik wist dat ze me in de gaten hielden omdat ik natuurlijk al veel bij Jong Oranje speelde. Het was een mooie ervaring, trainen op het hoogste niveau met de beste speelsters van Nederland. Ik wil geen verwachtingen uitspreken, ik blijf mijn ding doen en laat het op me afkomen.”

Komende zondag wacht titelverdediger Ajax. De ploeg staat met twee punten achterstand op een tweede plek. “Het is een hele belangrijke wedstrijd, Ajax is een goede ploeg. We bereiden ons goed voor en gaan ons eigen ding doen. Een wedstrijd als deze brengt toch wat extra motivatie met zich mee in de ploeg. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Het duel tussen Ajax en FC Twente Vrouwen is zondag vanaf 12.15 uur live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.