Als kind kwam hij al in Het Diekman. Anno 2022 is Albert Post met zijn bedrijf Thoma Post Makelaars al jaren een trouwe sponsor van FC Twente. Hij heeft zijn hart verpand aan de club.

Hoe de liefde voor FC Twente ooit ontstaan is bij Albert Post? Het is het bekende verhaal. Op jonge leeftijd kwam hij voor het eerst met de club in aanraking, om er nooit meer weg te gaan. “Ik ben Enschedeër, kwam als kind al in Het Diekman. Ook in het huidige stadion probeer ik zoveel mogelijk thuiswedstrijden te bezoeken, ga er meestal op de fiets naartoe. Sinds de opening hebben we samen met een aantal collega-ondernemers een skybox geadopteerd, de Diekman Business Associates-box. Daarnaast hebben we met Thoma Post TOS-kaarten en zijn we lid van de Talent Group Twente. We zitten overal in het stadion. Voetbal speelt voor ons een belangrijke rol.”

Makelaarsfamilie

Post komt uit een echte makelaarsfamilie. Zijn vader had vroeger een eigen makelaarskantoor. Dat werd overgenomen door Robin de Groot, die het later doorverkocht aan Snelder Zijlstra. Albert Post werkte daar een aantal jaar, maar begin jaren negentig begon het bij hem te kriebelen en besloot hij voor zichzelf te beginnen. “Dat was in 1993”, blikt hij terug. “Door hard te werken zijn we snel gegroeid. Eerst alleen in Twente. In 2017 kregen we de mogelijkheid om Thoma Makelaardij over te nemen, een toonaangevend kantoor in de Stedendriehoek en de Achterhoek. Sindsdien zijn we de grootste makelaardij van Oost-Nederland en behoren we tot de top tien van landelijke makelaarskantoren.”

Specialismen

Geregeld duiken de donkerblauwe borden met roze letters daardoor op in tuinen van te koop staande woningen in de regio. Het bedrijf telt inmiddels tien vestigingen voor de verkoop van woningen, drie bedrijfsmakelaardijen en een taxatieafdeling. Wat Thoma Post Makelaars onderscheidt, is dat het bedrijf de klant in het hele aan- en verkooptraject kan begeleiden. Van taxaties en hypotheekadvies tot het regelen van verzekeringen. “Op de agrarische sector na, proberen we alle facetten van de markt te bedienen”, zegt Post. “Daarbij geloven we in specialismen. Vroeger deed ik als makelaar alles zelf: ik ging met potentiële kopers naar een huis toe, nam het bestaande huis in de verkoop, regelde de hypotheek en gaf de klant een verzekeringspolis mee. Door de jaren heen zijn dat echter zulke verschillende vakken geworden. Daarom hebben wij alles opgeknipt. We proberen onze medewerkers in hun kracht te zetten: doe wat je leuk vindt en zorg dat je daar goed in bent. Uiteindelijk heeft de klant daar voordeel bij. En als de klant tevreden is, gaat hij ook andere klanten aandragen. Het is een self-fulfilling prophecy. Deze manier van werken bevalt heel goed.”

Duurzaamheid

De laatste jaren probeert Thoma Post Makelaars zich ook te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Speciaal daarvoor riep het de tak ‘Ga voor A’ in het leven. Post: “We geloven in het verduurzamen van huizen tijdens een mutatiemoment, als het huis leeg staat. We maken een inventarisatie van de kosten om een woning te voorzien van een beter energielabel. Tijdens een bezichtiging maken we dit inzichtelijk voor potentiële kopers. Zodra zij overgaan tot koop, kunnen ze een gesprek aangaan met specialisten van onze financiële afdeling. Vervolgens regelen we de hele verduurzaming van de woning. 93 procent van de klanten kiest hiervoor. Dat is een ontzettend hoge conversiewaarde. Daarom willen we het ook graag landelijk uitrollen, het is een uniek concept.”

Trots op twentse roots

Zo blijft Thoma Post Makelaars zich ontwikkelen. Het bedrijf telt totaal honderd medewerkers en heeft inmiddels ook een kantoor in Amsterdam, gerund door de zus van Albert Post. De wortels van het bedrijf liggen echter hier in de regio. En daar houdt Post zich trouw aan vast. “Als bedrijf voelen we ons met deze regio verbonden. We zijn ontzettend trots dat we hier vandaan komen en hier wonen. Dat geldt voor veel mensen en dat zie je ook terug bij FC Twente. Achter de club zit een enorme kern van sponsoren en supporters die er hartstikke trots op zijn dat we in Oost-Nederland een club hebben die het zo goed doet.”

Netwerkfunctie

Die trots vertaalt zich namens Thoma Post in de jarenlange samenwerking die het makelaarskantoor heeft met FC Twente. Naast de skybox en de lidmaatschappen bij de verschillende businessclubs is het bedrijf zichtbaar in de Grolsch Veste met reclameboarding, adverteert het in verschillende magazines en sponsort het de rust met de slogan ‘Nou aan ’t bier’. “Ik heb een echt rood hart”, zegt Post. “Ik ben heel trots op Twente als regio en op de club. FC Twente is niet alleen vanwege het voetbal voor ons belangrijk, maar ook vanwege het sociale gebeuren eromheen. De netwerkfunctie die de club heeft is heel belangrijk voor het regionale bedrijfsleven. Hoe we er hier met zijn allen achter staan vind ik fantastisch om te zien. Iedere thuiswedstrijd geniet ik van de sfeer. Bij FC Twente voel ik me thuis. Mij krijgen ze niet meer weg uit de Grolsch Veste.”

Dit artikel verscheen eerder in ons business magazine 'TROTS'.