Eerste selectie twepsv

Beste supporters,

Nadat het Nederlands Elftal zich vorige week eenvoudig kwalificeerde voor het EK in Duitsland volgend jaar, mogen wij morgen weer aan de bak. Dat gaan we doen tegen PSV, de ploeg die tot nog toe de meeste indruk maakt in de competitie. Met 36 punten uit 12 wedstrijden is daarmee denk ik niks te veel gezegd. Met dit puntenaantal staat de formatie van trainer Peter Bosz afgetekend aan kop. Bovendien spelen de Eindhovenaren heel aantrekkelijk voetbal en beschikt de ploeg over een aantal heel goede spelers, met name in de voorhoede.
Wij staan echter niet voor niets derde. Ook de ploeg van Joseph Oosting speelt prima voetbal en krijgt daarmee van alle kanten complimenten. Helaas werden de laatste wedstrijden tegen FC Utrecht en N.E.C. niet in winst omgezet en dat zijn kostbare punten. De formatie van Oosting is er morgen alles aan gelegen om PSV de eerste punten afhandig te maken. Het is een topduel om naar uit te kijken.

In actie voor Stichting ALS Nederland
Samen met Revalidatiecentrum Roessingh uit Enschede komen we rondom de thuiswedstrijd tegen PSV in actie voor 3FM Serious Request, dat dit jaar volledig in het teken staat van steun voor Stichting ALS Nederland. Als Noabers komen we samen in actie. Vanuit onze samenwerking met Roessingh vragen we aandacht voor ALS en de patiënten. Ook Kick van der Vall verleent zijn medewerking aan deze actie. Dat doet hij samen met zijn dochter Aimée die aan deze dodelijke zenuw-/spierziekte lijdt.
In de week voor Kerst, als het Glazen Huis van 3FM in Nijmegen staat, hopen we samen met Roessingh een mooie donatie te doen aan de stichting. Meer informatie over de actie is te vinden op deze pagina.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen kent een prima start van het seizoen in de Vrouwen Eredivisie. Afgelopen weekend werd ook de topper tegen Ajax gewonnen  (0-1). De ploeg is na zeven wedstrijden nog  zonder puntverlies . Een knappe prestatie. Tot aan de winterstop speelt FC Twente Vrouwen vier thuisduels. Vanavond begint de serie met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, waarna achtereenvolgens AZ (zondag 10 december), PEC Zwolle (woensdag 13 december) en sc Heerenveen (zondag 17 december) naar Enschede komen. De wedstrijden worden gespeeld bij c.v.v. Sparta Enschede.
Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein zijn geselecteerd voor het Nederlands team dat komende week Nations League-duels speelt tegen Engeland en België. Zeven speelsters zijn opgeroepen voor Jong Oranje. Sophie te Brake, Marit Auée, Kim Everaerts, Danique van Ginkel, Danielle de Jong, Marisa Olislagers en Liz Rijsbergen spelen oefenduels tegen Zweden en Schotland. Eva Oude Elberink en Fieke Kroese  gaan op pad met Oranje onder 19 jaar.

Castore & FC Twente Fanstore
Sinds dit seizoen is Castore de official teamwear- en merchandise-partner van FC Twente. Na ondertekening van de overeenkomst in februari is het gehele merchandisingtraject – wat normaliter 12 maanden in beslag neemt - in slechts een paar maanden gerealiseerd. In dit traject worden producten ontworpen, gefabriceerd, besteld en geleverd. Door deze korte voorbereidingsperiode was het volledige aanbod niet gereed bij aanvang van het seizoen. Achter de schermen is er met man en macht gewerkt om het complete assortiment in de Fanstore te krijgen. Richting de decembermaand zien we dat er weer veel nieuwe producten op voorraad zijn in de Fanstore en dit zal in de komende periode alleen maar completer worden. Dit geldt ook voor de Online Fanstore.
Via de social media-kanalen van de Fanstore houden we je op de hoogte omtrent nieuwe producten en mooie aanbiedingen rondom de feestdagen.

Test met hardcups
Om duurzamer te werken en de afvalberg in ons stadion te verminderen hebben we tijdens de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en N.E.C. in de horecakiosken onder de vakken 119 t/m 125 het gebruik van hardcups getest. Voordat we de test verder uitrollen ontvangen de supporters in de genoemde vakken binnenkort via de mail een enquête en vragen we hen de ervaringen van de test met ons te delen. We hebben zelf een aantal verbeterpunten geconstateerd en we gaan de test voortzetten nadat we de feedback van de supporters hebben ontvangen. Vervolgens kunnen we de invoering van de hardcups verder optimaliseren. Morgen, tegen PSV, worden de hardcups niet gebruikt bij de kiosken.

FC Twente Kaartenmarkt
De Online Ticketshop van FC Twente is onlangs uitgebreid met ‘Kaartenmarkt’. Mocht je onverhoopt een keer niet naar een thuiswedstrijd van FC Twente kunnen, dan kun je vanaf nu je kaart voor een wedstrijd aanbieden aan een andere supporter. Als seizoenkaarthouder ontvang je vervolgens 1/17e deel van de seizoenkaartprijs retour. Meer informatie over Kaartenmarkt is te vinden op de website.

Nieuwjaarsreceptie
Dinsdag 9 januari 2024 wordt in De Grolsch Veste de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Twente gehouden. Tijdens deze avond  interviewt presentator Bert Eeftink enkele gasten en blikken we vooruit op het nieuwe jaar. De avond wordt uitgezonden op het YouTube kanaal van FC Twente. Meer informatie over de nieuwjaarsreceptie volgt.

FC Twente / Heracles Academie
Onlangs organiseerde de FC Twente/Heracles Academie de eerste train-de-trainer-bijeenkomst van het huidige voetbalseizoen. 160 trainers uit de regio namen deel aan deze bijeenkomst. Binnen het Regioplan worden trainers van amateurclubs uit de regio meegenomen in de werkwijze en de visie van de Academie. De bijeenkomst bestond uit een theoretisch en een praktisch deel.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.