FC Twente Vrouwen

Woensdagavond speelt FC Twente Vrouwen het uitduel met Fortuna Sittard. Bij een overwinning is het landskampioenschap een feit. Na het gelijkspel tegen FC Utrecht ligt de focus nu vol op het duel in het Fortuna Sittard Stadion. Trainer Joran Pot en verdedigster Caitlin Dijkstra blikken vooruit.

"We moeten geduldiger zijn tijdens de wedstrijd', blikt Joran Pot terug op het duel tegen FC Utrecht. "We zien ruimte in het veld en daar vliegen we in. Dat is de drive die in dit team zit. We willen altijd scoren en Utrecht reageerde daar goed op en strafte ons af."

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan zit het seizoen er bijna op. "We spelen in totaliteit een goed seizoen", zegt Joran Pot. "Natuurlijk zijn er mindere wedstrijden, maar tegenstanders bereiden zich steeds beter voor. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen en daar moeten we mee omgaan. Utrecht deed er alles aan om te voorkomen dat we daar kampioen werden en dat is ze gelukt. We krijgen met meer afleiding te maken wanneer je bovenaan staat, dat proberen wij als trainers weg te nemen. We focussen ons op de zaken waar we invloed op hebben en dat is ons spel. Daar hebben we richting Fortuna Sittard extra aandacht aan besteed."

"Goede positie voor onszelf gecreëerd"

"We hebben deze week goed gewerkt aan de dingen die minder goed gingen tegen FC Utrecht", zegt Caitlin Dijkstra. "We moeten geduldiger zijn en ons eigen spel spelen, dat gaan we morgen laten zien. We hebben een goede positie voor onszelf gecreëerd voor het kampioenschap en morgen hebben we weer een kans. We zijn goed voorbereid en gaan er heen om te winnen. Dat merk je ook aan de groep, we hebben de volle focus."

Fortuna Sittard - FC Twente is woensdag vanaf 18.45 uur live te zien op ESPN en online op NOS.nl  

DVS09599 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.