Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Deze week kwam het mooie nieuws dat de raad van commissarissen in de persoon van Dominique Scholten een nieuwe algemeen directeur heeft gevonden. Dominique geeft sinds april 2020 leiding aan de FC Twente/Heracles Academie en is dus een goede bekende. Hij heeft sinds die tijd een indruk gekregen van onze club en de club van hem. Dennis Schipper, voorzitter van de raad van commissarissen, liet er geen misverstand over bestaan: ‘We zien in Scholten iemand met een grote drive. Hij sluit goed aan bij de cultuur en de waarden van onze club, is zakelijk, commercieel vaardig en hij geniet draagvlak bij de huidige directie van FC Twente.’ Dat laatste kan ik bevestigen.
Dominique begint 1 november en om een goede overdracht te garanderen blijf ikzelf nog tot februari 2024. Daarna is het echt tijd om het stokje over te dragen al blijf ik graag beschikbaar voor advies.

Trainingsweek in De Lutte
De selectie van trainer Joseph Oosting werkte deze week in De Lutte verder toe naar de opening van het seizoen. Mede door het goede gastheerschap van SV De Lutte en hotel De Wilmersberg hebben de spelers prima kunnen trainen. Nieuwkomer Younes Taha sloot dinsdag aan bij de selectie. De internationals Michal Sadilek en Alfons Sampsted deden dat een dag eerder.
Morgen speelt FC Twente in Goor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Odense BK. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Het duel wordt gespeeld over een helft van 45 minuten en twee helften van elk 30 minuten.
Volgende week zaterdag, 22 juli (13.30 uur), speelt FC Twente in Gelsenkirchen tegen FC Schalke 04. Een oefenwedstrijd waar veel belangstelling voor is. Inmiddels zijn de 3.700 kaarten voor de FC Twente-supporters bijna uitverkocht. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar in het FC Twente-vak. 
De oefenwedstrijden tegen Odense BK en FC Schalke 04 zijn voor abonnees live te zien via de website van TCTubantia en de overige platforms van de DPG Media, waaronder het Algemeen Dagblad. ’s Avonds is de samenvatting te zien op ons YouTube kanaal.

Nieuwe uitshirt
Vanmiddag presenteren we het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023-2024. Nadat we vorige week het thuistenue lieten zien hulden Michal Sadilek en Sem Steijn zich voor het eerst in het nieuwe uittenue. Ik heb het shirt al gezien en ik ben ervan overtuigd dat dit shirt in de smaak gaat vallen.

Open Dag
Zondag is in en rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse dag voor onze supporters. Naast de vele activiteiten  is er de gelegenheid om kennis te maken met de eerste selectie en de speelsters van FC Twente Vrouwen.
De spelerspresentatie wordt om 15.00 uur gehouden op het podium voor het stadion.
De dag duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf zondag is ook de Fanstore weer geopend, vanaf dan is het nieuwe thuis- en uitshirt verkrijgbaar.

Houd de trappen vrij om boetes te voorkomen
Vorig seizoen, na de thuiswedstrijden tegen Čukarički en Fiorentina, hebben we van de UEFA forse boetes gekregen. Niet alleen voor het gooien van bekers op het veld, maar ook omdat tijdens de wedstrijd supporters op de trappen stonden. Dit willen we voorkomen.
We zijn in overleg gegaan met Vak-P en de trommelaars en hebben voor de trommelaars een plaats op het vak gecreëerd. We weten dat de UEFA enorm fel is en meteen boetes uitdeelt als er toch supporters op de trappen staan.
We rekenen op ieders begrip en medewerking om boetes voor FC Twente te voorkomen. Geld dat we liever willen besteden aan andere zaken.

Nieuw contract voor Mees Hilgers
Het akkoord was er al en deze week bekrachtigde Mees Hilgers zijn nieuwe contract bij FC Twente met een handtekening. In het bijzijn van zijn familie tekende Hilgers in De Wilmersberg zijn verbintenis tot medio 2026. Mees speelt sinds de jongste jeugdteams voor FC Twente en het is mooi dat deze sterkhouder in de defensie langer bij de club blijft.

FC Twente Vrouwen oefent tegen Bayer 04 Leverkusen
Zaterdag speelt FC Twente Vrouwen een oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen. Het duel wordt gespeeld op het complex van Sparta Enschede en begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor FC Twente Vrouwen is dit de laatste oefenwedstrijd in het eerste deel van de voorbereiding. Begin augustus hervat FC Twente Vrouwen de training.

Scoren in de wijk
Rob Welten wordt per 1 september de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Welten volgt Albert Frankenhuis op, die wel lid blijft van het algemeen bestuur van de stichting. Welten was onder andere lid van de Provinciale Staten van Overijssel, wethouder van Oldenzaal en burgemeester van Borne. Sinds 2019 is Welten burgemeester van Haaksbergen.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Subscribe to the FC Twente newsletter