Eerste selectie twefey

In de tweede ronde van de KNVB speelt FC Twente morgenavond (18.00 uur) in De Grolsch Veste tegen Feyenoord. In aanloop naar het bekerduel de vooruitblik met trainer Ron Jans.

FC Twente – Feyenoord is een bekerkraker in De Grolsch Veste. “Je merkt aan iedereen dat het leeft”, vertelt Ron Jans. “We hebben er veel zin in, de enige beperking is dat er geen supporters bij kunnen zijn. ”

Betere keuzes
Twee weken geleden stonden beide clubs ook tegenover elkaar in Enschede (0-0). “Als we weer de nul zouden houden doen we het prima, maar we moeten vergeleken met die wedstrijd zelf betere keuzes aan de bal maken. Dat hebben we tegen RKC al laten zien en moet tegen Feyenoord weer. In de voorbereiding zijn we daar ook mee bezig gegaan.”

Kans
“Feyenoord, een van de topploegen op dit moment, wordt misschien door de buitenwacht betiteld als favoriet, maar wij hebben zeker kans door te gaan. Daar gaan we alles aan doen”, vervolgt Jans. “In de competitie tegen Feyenoord hebben we weinig aan kunnen richten en dat kan beter. We zitten in een goede serie, hebben tegen RKC veel gecreëerd en hebben er een goed gevoel over. Wanneer je verder komt overwinter je in de beker en kun je de basis leggen om er ook in het bekertoernooi een mooi seizoen van te maken.”

Selectie
Ron Jans kan Manfred Ugalde weer verwelkomen in zijn selectie. De aanvaller ontbrak afgelopen week, maar is woensdag weer inzetbaar. Wout Brama haalt de wedstrijd tegen Feyenoord niet. “We hopen dat Wout tegen Zwolle en Utrecht inzetbaar is, maar dat is nog wel een vraagteken”, aldus Jans.

FC Twente – Feyenoord, aanvang 18.00 uur, staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het duel is live te zien op ESPN.