TOS Business

Softbal clinic op donderdag 6 juni. Hierbij een verslag- en foto-impressie van de dag.

Zei iemand nou dat we softbal mogen spelen bij de Tex Town Tigers? Dat laten we ons geen twee keer zeggen. De Tigers vormen, na FC Twente, namelijk de grootste sportclub van Twente en hun softbal- en honkbalprestaties overschrijden de landsgrenzen. Zo werden de dames in 2010 en 2011 Europees Softbalkampioen, zijn talenten uit Amerika blij hier te mogen spelen en komen meerdere Tiger-spelers uit voor het Nederlandse team. En dus sluiten we op deze donderdag bijtijds de computer af, verruilen onze zakelijke outfit voor een paar sportschoenen en een joggingbroek en spoeden ons naar het noorden van Enschede.

Softbal, dat roept herinneringen op aan de gymles van vroeger, op school. En met hetzelfde enthousiasme – dat van een twaalfjarige dus – betreden we nu opnieuw het veld.

Na een anderhalf uur durende slag-, gooi- en vangtraining, vindt er een fanatieke krachtmeting plaats op veld 1, pal naast het terras. We steken elkaar de gek aan (“Jongens, Sjaak moet slaan, allemaal naar voren!”), schreeuwen ongegeneerd hard naar welk honk de verdediger de bal moet gooien en geven elkaar al juichend een high five als een van de aanvallers terug is op het thuishonk. Want ook al staat de teamspirit voorop, de winst lonkt, dus we houden ons niet in. En zo maakt er één zijn homerun af met een koprol door het grind, verrekt een ander zijn hamstring bij het trekken van een sprintje en klapt bij een derde de enkel dubbel om maar zo snel mogelijk bij het volgende honk te komen. We ‘fielden’, trekken openlijk de scheids in twijfel als ze ‘safe’ roept en wisselen zweterige softbalhandschoenen uit. Ondertussen legt een van de supporters schaamteloos het spel stil om een foto te kunnen maken van haar aanstaande.

Kortom: het is een onvergetelijke middag die we lekker nabespreken in de zon, op het terras, tijdens de buitengewoon smakelijke barbecue van De Heren. Wat een mooi einde van een prachtig TOS-seizoen. Tot volgend jaar!

1 7 v2
1 12 v3
1 17 v2
1 27 v2
1 55 v3
1 79
1 111
1 112