Business TOS

Golftoernooi en -clinic op woensdag 15 mei. Hierbij een verslag- en foto-impressie van de dag.

Geef 70 TOS-leden Kaffee mit Kuchen, zet ze daarna op een glooiend, piekfijn gemaaid grasveld en je ziet ze 5½ uur later pas terug. Zeker op een golfterrein dat zo groot is als Golf- & Landclub in Ahaus waar het vinden van de juiste startlocatie een niet te onderschatten uitdaging blijkt. De clinic-locatie daarentegen kon niet gemist worden, die lag pal voor het terras. Daar worden de beginnende golfers opgevangen door Engelsmannen Andrew, Mark en Collin. Terwijl het toernooi in volle gang is, krijgen de beginners theorie over sweet spots, hellingshoeken en de juiste grip en posture. Daarna mogen we ‘los’. Het is maar goed dat we in kleine groepen uiteengaan, want de ballen vliegen over de green dat het een lieve lust is, net als de krachttermen, afgewisseld met vreugdekreten. De een heeft er duidelijk meer feeling voor dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken.

Zelfs de regen die af en toe genadeloos naar beneden valt, doet niks af aan de stemming. Sommige pro’s waren hierop voorbereid en hebben hun golfkar voorzien van een paraplu. De clinic’ers hebben de parasols op het terras binnen handbereik.

Rond 18.00 uur vinden we elkaar weer in het restaurant, waar de barbecue wordt klaargemaakt. Dan wordt duidelijk dat golf een emotioneel spel is. Terwijl Weizen, wijn en water onze dorst lessen, komt alles eruit. Lees: verhitte discussies over hoeveel afslagballen niet voorbij de vrouwelijke tee kwamen; sterke verhalen over het moeiteloos uit de bosjes vissen van verdwaalde golfballen, en het bespreken van elkaars golfstijl. Ondertussen vliegen er allerlei termen over tafel die bij niet-golfers de wenkbrauwen laten fronsen, zoals de ballenwasser, bruto/netto-winst en handicapverrekening.

Kortom: het is weer ouderwets gezellig. We laten de witte wijn nog een keer rondwalsen in ons glas, trakteren onze tafelgenoten op een vers geschept ijsje en verheugen ons alvast op de laatste events van het seizoen: de Familiedag (2 juni) en de Softball Clinic (6 juni), met in de verte ook alvast het zomerse feest ter ere van het 40-jarig jubileum van de TOS op 6 september.

Nog even de officiële resultaten van de clinic en het toernooi:

Clinic:

  • Heidi Vaanholt, die zo in beslag werd genomen door het spel dat ze gewoon doorspeelde ook al kwam de regen met bakken uit de lucht. Dat verdiende uiteraard een prijs.

Toernooi:

  • Nearest to the Pin: Ingrid Paalman en Arjan Visser
  • Longest drive: Elles Wittbreuk en René Averesch
  • 1e prijs: gewonnen door Arjenne Staal, maar omdat zij al naar huis was, is de prijs overhandigd aan Gonny Heine die de 2e plaats had
1 40 v2
1 52 v2
1 54 v2
1 64 v2
1 72
1 73 v2
1 87 v2
1 94 v2
1 95
1 146
1 147
1 157
1 163
1 9 v2
1 11 v2
1 26
1 36
1 166
1 175
1 176