TOS Business

Familiedag op zondag 2 juni. Hierbij een verslag- en foto-impressie van de dag.

Het verhaal gaat dat er diep in het bos van De Lutte een schat verborgen ligt. Wie de aanwijzingen volgt en zijn handen vies durft te maken, maakt zelfs goede kans om een van de Dinkeldaalders te vinden die lang geleden onder een laag zand verdwenen zijn. Dat laten de 50 ondernemende kinderen van de TOS zich uiteraard geen twee keer zeggen. Gewapend met een metaaldetector en een tablet gaan ze op pad.

Om bij de vindplaats van de schat uit te komen, beantwoorden ze onderweg 13 vragen over de natuur. Elk goed antwoord levert een digitale letter op en wanneer alle letters in de juiste volgorde staan, verschijnt op de tablet een schatkaart: het graven kan beginnen! En met succes. De kinderen diepen maar liefst 50 Dinkeldaalders op uit het zand. Een van de kinderen begint al gelijk te fantaseren wat hij daarvoor allemaal kan kopen. Maar zover is het nog niet, want wandelen en schatzoeken maakt hongerig, dus eerst is het tijd om te eten.

Bij Paviljoen Het Lutterzand wachten hun ouders al op ze –  die hadden in hoog tempo een andere wandelroute gelopen en zitten al lang en breed achter een drankje. Op datzelfde moment schuiven nog zo’n 80 TOS-leden aan op het terras. Want als er ergens een braai wordt georganiseerd, is de animo nooit ver te zoeken. De eigenaar van het paviljoen lost alle verwachtingen in en presenteert een riant buffet van salades (huzaren, rauwkost, gemengde sla en fruit), vlees (varkenshaas, entrecote en kipfilet) en vis (zalm, rode mul en garnalen). Voor de kinderen is een apart buffet ingericht met friet en snacks. Hij heeft dat laatste woord nog niet uitgesproken of uit alle hoeken en gaten komen de kinderen aangerend om hun bord vol te laden.

Wie na al dat lekkers nog trek heeft, topt zijn maaltijd af met een ijsdessert met warme kersen en chocoladesaus. En zo gaat de zondagmiddag genoeglijk over in de vroege avond terwijl we ons mentaal vast voorbereiden op aankomende donderdag: de softbal clinic bij de Tex Town Tigers in Enschede. Tot dan!

Fotograaf Marieke Dijkhof 25 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 76 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 122 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 146 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 163 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 170 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 187 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 208 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 207 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 214 van 227 min
Fotograaf Marieke Dijkhof 219 van 227 min