Verslag- en foto-impressie Culinaire wandeling
De Culinaire wandeling door Hengelo op dinsdag 16 april. Hierbij een verslag- en foto-impressie van de avond.
Met een lolly van geitenkaas en mango in de ene hand en een glaasje bubbels in de andere, beginnen we deze dinsdagavond in stijl. Locatie: de imposante feestzaal van het Wapen van Hengelo. Het geeft alvast een goede impressie van wat ons te wachten staat: een avond waarop we onze smaakpapillen ongegeneerd in de watten worden gelegd door culinair Hengelo.
Om onze pols zit een paars, geel, blauw of rood/groen bandje dat bepaalt in welk restaurant we ons mogen melden voor het voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert. Daar worden we omvergeblazen met onder andere rockyshrimps salade, curry of mochi, met een bisque, gerookte zalm of eendenborst, met een roulleaux van kwartel en parelhoen, lamsrack of dragon & chocolade, en met een steak tartaar, sweet soy sukade of burnt basque cheesecake.
Bij Umami nestelen we ons in rood pluche, bij Bistro Kees bezetten we bijna het volledige restaurant, bij Loev nemen we de gehele bovenverdieping over, en bij het Wapen van Hengelo is de bistro de place to be. Met 280 man overspoelen we de stad, maar alles is piekfijn geregeld, dus dat verloopt uitermate soepel. We proeven van Japanse pruimenwijn, vullen ons waterglas bij, en proosten met een droge witte of een fijne Spaanse Cabernet Sauvignon. We praten bij, schuiven aan bij onbekende mede-Tukkers en laten met elk gang de werkdag wat meer van ons afglijden. Eenmaal terug bij het Wapen van Hengelo drinken we er nog eentje terwijl we op de dansvloer gezellig meegalmen met Gert Valk. Zo kan een gewone dinsdagavond in april dus ook verlopen: verrassend, smakelijk, en bere-gezellig.