Business

Dinsdag vond in Hatrans Plaza van De Grolsch Veste de eerste editie van het event “Twentse Innovatie Scoort” plaats. In nauwe samenwerking met Demcon werden in een sfeervolle ambiance 75 gasten uit het regionale bedrijfsleven, de kennisinstituten, topsport, zorg en overheid ontvangen.

G37A0333

Doel van de avond was om allerlei innovaties en ontwikkelingen met elkaar te delen, partijen via FC Twente nader te verbinden en zeker ook om te kijken waar we elkaar in onze regio nog verder kunnen versterken.

Dagvoorzitter Martha Riemsma nam iedereen mee door de regio langs nieuwe bedrijvigheid, recente innovatieve oplossingen uit de regio, jonge ondernemers en de laatste ontwikkelingen en ideeën. Zo waren er verhalen van onder andere Sheltersuit en Solar Team Twente en ook werd met onder meer Jemy Pauwels en Michel ten Hag ingegaan op de vraag hoe we innovatie regionaal optimaal kunnen faciliteren. Tussendoor was er ook een panelgesprek met Arnold Bruggink, Dominique Scholten, Ivar Hageman en Niels van der Linden over de vraag hoe FC Twente zelf ook inzet op innovatie en met welke mooie ontwikkelingen de club momenteel bezig is.

Daarbij waren er gesprekken over de lopende onderzoeken van FC Twente met bedrijven en de regionale kennisinstellingen Universiteit Twente, Saxion en ROC van Twente op gebieden als prestatieoptimalisatie, blessurepreventie en ook revalidatie. Tevens werd er gesproken over de kansen die er liggen in bijvoorbeeld verduurzaming van faciliteiten.

G37A0463

Subscribe to the FC Twente newsletter