Eerste selectie

Ramiz Zerrouki heeft het seizoen met FC Twente naar eigen zeggen geweldig afgesloten met het veiligstellen van een ticket voor de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League. Voor Zerrouki was het een zondag een bijzondere middag, want hij speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente.

20230611 FCT Sparta play offs 15480

“Voor wat wij konden presteren was dit het perfecte afscheid”, aldus Zerrouki, die de kracht van het team roemt. “We hebben het vorig jaar al geroepen, dat dit een hele hechte groep is. We hebben veel vrienden gemaakt met elkaar. Ik heb nog niet veel groepen meegemaakt natuurlijk, maar dit is wel echt een groep die je niet snel weer mee gaat maken. Dat is een van onze grootste krachten geweest de afgelopen twee jaar. Vorig jaar Europees voetbal, dit jaar Europees voetbal… Als je weet waar de club vandaan komt, dan zijn dat gedroomde jaren voor alle supporters en voor iedereen die hier speelt en werkt.”

“Groot compliment naar deze ploeg”

Zondag dwong Zerrouki met FC Twente dus voor het tweede seizoen op rij Europees voetbal af. “Je weet op een gegeven moment dat je vijfde wordt en dat je de play-offs in moet. Dan heb je maar één doel en dat is de play-offs winnen. Vier wedstrijden volle bak. Ik ben heel trots op deze ploeg, op wat we hebben gecreëerd met zijn allen. Iedereen is tot het gaatje gegaan. En de omstandigheden waren natuurlijk ook niet makkelijk. Jongens lopen uit hun contract, jongens gaan al weg. Je ziet bij ploegen vaak dat het dan een tandje minder gaat, maar bij ons heeft iedereen alleen maar bijgeschakeld. Een groot compliment naar deze ploeg.”

Het hoofdstuk FC Twente sluit

“Voor Twente is dit geweldig”, vervolgt Zerrouki, die al weet dat hij komend seizoen in het shirt van Feyenoord speelt. “Ik denk dat dit een geweldig einde is. Ik kijk ernaar uit om op een hoger niveau te voetballen en ook voor een prachtige club.” Voor nu sluit het hoofdstuk FC Twente. “De club is groeiende, ik ben blij dat ik het zo kan achterlaten. Dat is gewoon geweldig. Ik kan voor altijd met een goed en positief gevoel terugkijken op deze tijd. Natuurlijk vind ik het ook zonde, want ik ga het hier enorm missen. Maar iedereen kent de voetbalwereld, uiteindelijk ga je weer verder en wie weet in de toekomst, keer ik nog terug. Dat weet je nooit.”

59774501 FC Twente

Subscribe to the FC Twente newsletter