Eerste selectie Supporters

Beste supporters, 

Donderdag wacht het team van trainer Joseph Oosting in De Grolsch Veste al de eerste belangrijke wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de tweede voorronde van de UEFA Conference League is het Zweedse Hammarby IF de tegenstander. Inmiddels zijn er ruim 27.000 kaarten verkocht, dus we gaan richting een volle Veste. Hopelijk wordt het een sfeervolle avond en zetten we een goed resultaat neer.  

Sinds 3 juli zijn staf en spelers elke dag bezig geweest om zich voor te bereiden op dit duel. Doordat we het vorige seizoen heel laat zijn gestopt, is het een relatief korte voorbereiding, maar er wordt keihard gewerkt en de resultaten van de gespeelde oefenwedstijden stemmen hoopvol. Al weten we dat dat geen enkele garantie is. Afgelopen zaterdag werd met 7-1 gewonnen Odense BK en woensdag in een besloten duel van PEC Zwolle (2-3). Morgen is FC Schalke 04 de laatste oefenpartner. Bijna 4.000 FC Twente-supporters zijn erbij in Gelsenkirchen. Hopelijk is de ploeg dan klaar voor de krachtmeting met Hammarby IF. FC Schalke 04 – FC Twente zijn voor abonnees van de TCTubantia live te zien via de website van de krant.  

Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het verder op peil brengen van de selectie. 1 september, liefst nog eerder, moet onze spelersgroep staan.

Open Dag
Afgelopen zondag hebben we kunnen ervaren dat FC Twente volop leeft in de regio. Na een aantal jaren was de Open Dag weer terug en heel veel supporters hebben deze bezocht. We kijken terug op een geslaagde dag. We zijn echter niet blind voor enkele kritische kanttekeningen, zoals de locatie van de spelerspresentatie. Deze hebben we zelf ook opgemerkt en nemen we absoluut mee voor de organisatie van volgend jaar. 

Afscheidswedstrijd Wout Brama
Ondertussen is de club ook bezig met de voorbereidingen voor de afscheidswedstrijd van Wout Brama op vrijdag 8 september. Afgelopen weken heeft Wout spelers uitgenodigd die hun opwachting gaan maken in De Grolsch Veste, het wordt voor de supporters een bijzonder weerzien.
Zet vrijdagavond 8 september alvast in jullie agenda. Informatie over onder andere de kaartverkoop volgt.

VDK Installatiegroep stersponsor bij FC Twente

Deze week hebben we VDK Installatiegroep welkom geheten als nieuwe partner van de FC Twente. De VDK Groep is de komende drie seizoenen stersponsor van de club. We kijken uit naar de samenwerking met de VDK Groep en haar regionale partners. 

FC Twente Vrouwen opent het seizoen met Super Cup
Het programma van de Eredivisie Vrouwen voor het nieuwe seizoen is bekend. Op zaterdag 2 september openen FC Twente Vrouwen en Ajax het seizoen met de strijd om de Supercup. De wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen wordt gespeeld in Amsterdam. FC Twente Vrouwen speelt op zaterdag 16 september haar eerste competitieduel, dan gaat de ploeg op bezoek bij Telstar.

Voorronde UEFA Women's Champions League in Enschede
De voorronde voor de UEFA Women's Champions League wordt in Enschede gehouden. FC Twente Vrouwen speelt woensdag 6 september op het sportpark van Sparta Enschede tegen Sturm Graz. De winnaar speelt op 9 september de finale tegen het Spaanse Levante of het IJslandse Stjarnan. De winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League.

ESPN DOC – Billy Ashcroft

Maandagavond 31 juli om 21.00 uur gaat op ESPN de FC Twente documentaire "Billy Ashcroft – Drive" in première. Deze DOC vertelt het voetbalverhaal van Billy Ashcroft. De Engelsman had midden jaren tachtig een cultstatus bij FC Twente. Tegenwoordig woont Ashcroft in Southport en daar volgt hij FC Twente nog op de voet.  

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur  

Subscribe to the FC Twente newsletter