twevit Eerste selectie

Beste supporters,

Zoals vorige week aangekondigd houden wij morgen, tegen Vitesse, de poorten van De Grolsch Veste gesloten. De club heeft naast veel steunbetuigingen een handjevol reacties van supporters ontvangen. Zij gaven aan niet gelukkig te zijn met het besluit om morgen geen supporters toe te laten. Uiteraard snappen we dat. Toch kiezen we ervoor om onze rug recht te houden, hiermee willen we een krachtig signaal afgeven; óf al onze seizoenkaarthouders en sponsors naar binnen, óf niemand. Wij gaan ervan uit dat wij op korte termijn al onze vaste seizoenkaarthouders en sponsoren weer mogen ontvangen in de Veste!

Eerbetoon Johnny Stübener
Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat Johnny Stübener plotseling is overleden. Johnny was bestuurslid van Supportersvereniging Glanerbrug en zette zich op vele manieren in voor de supportersvereniging en FC Twente. Vanmiddag brengen zijn naasten samen met een groep supporters in De Grolsch Veste een laatste eerbetoon aan Johnny. We wensen Johnny’s familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Eerste selectie
Op de laatste dag dat de transfermarkt open was, hebben we onze selectie na het vertrek van Jayden Oosterwolde kunnen versterken met Joshua Brenet. De verdediger tekende maandagavond zijn contract en heeft de afgelopen dagen op het trainingsveld kennis kunnen maken met zijn nieuwe teamgenoten. Joshua is tijdig ingeschreven en is dit weekend eventueel beschikbaar voor het thuisduel met Vitesse.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen speelt vanavond thuis tegen Feyenoord. Op Sportcampus Diekman wordt om 19.30 uur afgetrapt. Een mooi affiche in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg wil natuurlijk haar koppositie behouden en voor een goed resultaat gaan tegen Feyenoord.
Speelster Jarne Teulings is deze week vertrokken bij FC Twente Vrouwen. De Belgische speelster is teruggekeerd naar RSC Anderlecht.
In de kwartfinale van de KNVB Beker heeft FC Twente Vrouwen een thuiswedstrijd geloot tegen Ajax. Dit duel wordt gespeeld op zondag 27 februari, aanvang 12.15 uur.

Staantribune
De komende periode zal FC Twente het onderzoek naar het realiseren van een staantribune in De Grolsch Veste nieuw leven inblazen. Afgelopen jaren is er vaker over gesproken, maar heeft dit uiteindelijk geen vervolg gekregen. Aangezien de behoefte onder supporters nooit minder is geworden, gaan we hier dit seizoen een nieuw onderzoek naar doen. We komen hierop terug.

European Club Index
De goede sportieve resultaten van het eerste elftal zien we ook terug in de European Club Index. FC Twente is een van de sterkste stijgers in Europa op de ranglijst die wekelijks wordt bijgewerkt. Dit seizoen begonnen we op een puntenaantal van 1628 en inmiddels staan we op 2058 punten. In de index komen alle Europese clubs voor die in hun land op het hoogste niveau spelen. De ECI-waarde van een team geeft het verwachte niveau van sportief succes weer.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur