Eerste selectie club Supporters

Beste supporters,

De ontknoping van het afgelopen seizoen zit nog vers in ons geheugen en de selectie begint maandag onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting alweer aan de voorbereiding op het seizoen. Rond 15.00 uur stappen de spelers maandag het veld op voor de eerste training. Het gaat weer beginnen. Altijd weer een moment om naar uit te kijken. De komende dagen verwachten we transfer- en contractnieuws rondom de eerste selectie te kunnen melden. We houden jullie op de hoogte.

Naast Joseph Oosting verwelkomen we maandag meer nieuwe gezichten in de staf: de assistent-trainers Peter Uneken en Sander Duits en Hoofd Performance Colin de Graaf. Ook in de spelersgroep hebben we enkele nieuwkomers. Voor Youri Regeer is het maandag zijn eerste kennismaking met de selectie. Younes Taha, momenteel met Marokko Onder 23 actief tijdens de Afrika Cup, sluit later in de voorbereiding aan. In de eerste periode van de voorbereiding maken een aantal spelers uit de FC Twente/Heracles Academie deel uit van de selectie. Michal Sadilek en Alfons Sampsted kwamen recent nog in actie met de nationale ploeg, zij sluiten vanaf maandag 10 juli aan als FC Twente een trainingsweek heeft in De Lutte.

Vertrek Vaclav Cerny en Julio Pleguezuelo
Afgelopen week werd bekend dat Vaclav Cerny de overstap maakt naar VfL Wolfsburg en Julio Pleguezuelo naar het Engelse Plymouth Argyle. Zowel Vaclav als Julio hebben meerdere seizoenen voor ons gespeeld en zij gaan een mooie vervolgstap zetten in hun carrière. We willen hen bedanken voor hun inzet bij FC Twente. Aan het begin van het nieuwe seizoen plannen we een moment om hen afscheid te laten nemen van alle supporters in De Grolsch Veste.

Elektramat – nieuwe hoofdsponsor
Met trots hebben we woensdag Elektramat gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente. De Enschedese onderneming was de laatste jaren al als Premium Partner aan de club verbonden en groeit nu door als hoofdsponsor. Elektramat, een online elektrotechnische groothandel, is een snelgroeiende regionale partner die in Nederland en België actief is. Elektramat staat vanaf komend seizoen op de voorzijde van het nieuwe shirt. Vandaag maken we een tweede sponsor bekend die op het nieuwe shirt komt te staan en dinsdag een derde sponsor.

Nieuwe shirt donderdag gepresenteerd
Komende donderdag presenteren we samen met Castore het nieuwe shirt voor komend seizoen. Twee dagen later dragen de spelers het shirt voor het eerst tijdens de eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding: zaterdag 8 juli (16.00 uur) op bezoek bij Rood Zwart.
Vanwege de overstap naar het nieuwe kledingmerk Castore is de Fanstore bij De Grolsch Veste komende week van maandag t/m donderdagochtend gesloten. Dan worden de voorbereidingen getroffen en gaan we ‘s middags weer open. Vanaf dan is het nieuwe shirt verkrijgbaar.

Eredivisieseizoen begint in Almere
Nadat woensdag het concept competitieprogramma bekend is gemaakt, worden de wedstrijden in de Eredivisie voor komend seizoen vandaag vastgesteld. Op zondag 13 augustus opent FC Twente het seizoen met een uitwedstrijd tegen promovendus Almere City FC. Een week later, op 20 augustus speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen PEC Zwolle.

Kaartverkoop FC Twente -  Hammarby IF
De kaartverkoop voor de Conference League wedstrijd FC Twente-Hammarby IF (aanvang 20.00 uur) begint dinsdag om 09.00 uur. Vanaf dan kunnen seizoenkaarthouders hun eigen plek terugkopen. Donderdag 13 juli start de losse verkoop.
Informatie over de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Hammarby IF volgt binnenkort. 

Open dag – zondag 16 juli
Zondag 16 juli wordt in en rondom De Grolsch Veste de Open Dag gehouden. Afgelopen jaren hebben we het evenement niet in deze vorm kunnen houden voor onze supporters, maar deze zomer zijn er weer tal van activiteiten voor jong en oud om samen het seizoen af te trappen. Op deze middag wordt ook de selectie van FC Twente gepresenteerd. De dag duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Komende week wordt het volledige programma bekend, houd onze website en social media in de gaten.

FC Twente Vrouwen start voorbereiding
Begin deze week is FC Twente Vrouwen begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Maandagmiddag kwam de selectie bij elkaar voor de eerste training. Door de herinrichting van Sportcampus Diekman traint de selectie op de velden van c.v.v. Sparta Enschede. Samen met De Grolsch Veste is dat voor FC Twente Vrouwen komend seizoen de speellocatie. 
De voorbereiding van FC Twente Vrouwen bestaat uit twee blokken. Het eerste blok duurt tot vrijdag 21 juli. Maandag 7 augustus vervolgt de ploeg de voorbereiding.
De selectie van FC Twente Vrouwen werd deze week versterkt met de komst van Jill Diekman. De 19-jarige talentvolle middenveldster komt over van PEC Zwolle en tekende een driejarig contract.

WK-selectie Oranje Leeuwinnen
Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein zijn er in deze fase van de voorbereiding niet bij. Zij verblijven in voorbereiding op het komende WK bij de Oranje Leeuwinnen. Later vandaag wordt de selectie bekend gemaakt voor de eindronde die in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden.

Loting UEFA Women’s Champions League
Vanmiddag wordt er in Nyon geloot voor de voorrondes van de UEFA Women's Champions League. Dan wordt bekend welke tegenstanders FC Twente Vrouwen begint september treft tijdens het kwalificatietoernooi.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

 

Subscribe to the FC Twente newsletter