Eerste selectie

Voor de negende keer in de clubhistorie heeft FC Twente Vrouwen de landstitel veroverd. De ploeg won zaterdagmiddag op de laatste speeldag van het seizoen met 2-0 van Telstar en daarmee werd de ploeg van trainer Joran Pot kampioen van Nederland. Een schitterende prestatie die in De Grolsch Veste gevierd werd met de supporters.

240511RB20892

Bij FC Twente Vrouwen begon Jaimy Ravensbergen in de basiself. Na een lange blessureperiode was dit het basisdebuut voor Ravensbergen in het rood. Gesteund door ruim vierduizend supporters op de tribune zocht FC Twente Vrouwen direct de aanval. Na kansen voor Ravensbergen en Elena Dhont leek FC Twente halverwege de eerste helft op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter keurde de goal van Ravensbergen af. Kort erna was Kim Everaerts ongelukkig, haar kopbal kwam op de lat, maar na een half uur spelen was daar de verdiende voorsprong. Ravensbergen bekroonde haar basisdebuut met de 1-0 en zette FC Twente daarmee op het juiste spoor. Tien minuten later was het opnieuw Ravensbergen die trefzeker was (2-0) en samen met het team het succes kon vieren.

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat van voor rust. FC Twente had het initiatief en moest zich door de defensie van Telstar heen spelen. Via onder meer Dhont en Wieke Kaptein kreeg de ploeg goede mogelijkheden op een derde treffer, maar daarbij ontbrak wat geluk. Gescoord werd er niet meer, zodat FC Twente Vrouwen zich op mocht gaan maken voor de festiviteiten in De Grolsch Veste. In de slotminuut kreeg Renate Jansen een publiekswissel. De aanvalster was jarenlang het boegbeeld van FC Twente Vrouwen en neemtna dit seizoen afscheid. Een afscheid met verdiende een hoofdprijs.

FC Twente Vrouwen - Telstar 2-0 (2-0)

30’ Ravensbergen 1-0
39’ Ravensbergen 2-0

Toeschouwers: 4.500

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts (62' Vliek), Dijkstra (62' Carleer), Olislagers, Peddemors, Van Ginkel, Ravensbergen (62' Ziemer), Jansen (89' Stolze), Dhont (80' Kerkdijk), Kaptein, Auée.

Foto’s: Bas Everhard & OrangePictures