Eerste selectie twepec

FC Twente heeft zaterdagavond haar goede serie in de Eredivisie voortgezet met een thuiszege op PEC Zwolle. In De Grolsch Veste zorgde Daan Rots voor de 1-0 zege.

AVE 9418 v3

Daan Rots opende de score in De Grolsch Veste. De aanvaller schoot na goed voorbereidend werk van Michel Vlap hard binnen en zorgde daarmee voor de verdiende voorsprong. In de openingsfase had FC Twente via onder meer Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel goede kansen gekregen om de 1-0 te maken, maar het duurde tot de negentiende minuut voordat de goal van Rots kon worden gevierd met de 28.000 supporters. FC Twente bleef in de eerste helft op zoek naar het Zwolle doel voor tweede Twentse treffer.

Ook na rust hield FC Twente druk op de defensie van de bezoekers en kon vroeg in de tweede helft de voorsprong verdubbelen via Rots en Julio Pleguezuelo. Het geluk bij de afronding ontbrak, zo werd de bal van Pleguezuelo van de lijn gehad. Aan de andere kant was Lars Unnerstall zeer alert bij een kopbal van Zwolle en voorkwam met een uitstekende redding de gelijkmaker. In deze fase dook Zwolle enkele malen gevaarlijk op voor het doel van FC Twente en kreeg het goede mogelijkheden op de 1-1, maar Unnerstall voorkwam dit tot tweemaal toe.

Met een minimale voorsprong maakte beide ploegen zich op voor een spannende slotfase. FC Twente op jacht naar de tweede van de avond en Zwolle naar de 1-1. Daardoor kreeg FC Twente voorin meer ruimte en kregen Brenet en Cerny grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Gescoord werd er niet meer in De Grolsch Veste zodat FC Twente opnieuw drie punten mag bijschrijven.

Komende week is er geen competitievoetbal, zaterdag 2 april staat in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma.