Eerste selectie

Komende zaterdag rondom de oefenwedstrijd tegen Odense BK in Goor vraagt FC Twente aandacht voor het belang van bloeddonorschap, samen met Sanquin Bloedvoorziening.

Op zoek naar bloedfanatieke supporters
Juist in de regio Twente zijn veel extra bloeddonors nodig om levens te kunnen blijven redden van duizenden mensen. FC Twente ondersteunt Sanquin Bloedvoorziening en vraagt hier zaterdag rondom de oefenwedstrijd aandacht voor. Sanquin Bloedvoorziening is zaterdag op het complex van GFC Goor aanwezig met een informatiepunt. Door de samenwerking willen Sanquin en FC Twente zo veel mogelijk donors werven onder de achterban.

Word donor en red levens met jouw bloed
Samen met FC Twente roept Sanquin jou op om bloeddonor te worden. Het FC Twente-bloed dat door je aderen stroomt kan levens redden! Levens van bijvoorbeeld mensen met kanker, slachtoffers van een verkeersongeluk of moeders en baby's na een zware bevalling. 1 op de 4 mensen in Nederland heeft ooit bloed nodig. Meer informatie is te vinden op: www.sanquin.nl/fctwente

Over Sanquin Bloedvoorziening
Sanquin verzorgt de bloedvoorziening in Nederland. Jaarlijks hebben ruim 100.000 mensen in ons land een bloedproduct nodig, variërend van kankerpatiënten tot slachtoffers van een verkeersongeval. Om hierin te kunnen voorzien, kan Sanquin een beroep doen op ruim 400.000 bloeddonors. Er is altijd behoefte aan nieuwe donors: het komt geregeld voor dat mensen om diverse redenen geen bloed (meer) mogen geven, daarnaast is bloed maar kort houdbaar dus hoe meer mensen bloed geven, hoe groter de kans dat er altijd voldoende bloed op voorraad is voor iedereen die dat nodig heeft.

Subscribe to the FC Twente newsletter