twevol Eerste selectie

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft FC Twente een ruime overwinning behaald op FC Volendam. In De Grolsch Veste werd Volendam met 7-2 verslagen. Komende week, op de laatste speeldag van het seizoen, wordt de strijd om de derde plek in de Eredivisie beslist.

66887515 FC Twente

Voorafgaand aan het duel met FC Volendam werd FC Twente Vrouwen gehuldigd in De Grolsch Veste. Het team werd zaterdag kampioen van Nederland en werd vlak voor de aftrap feestelijk onthaald door de 30.000 supporters.

Na een levendige eerste helft stond er na drie kwartier spelen een 5-2 tussenstand op het scorebord. Nadat FC Volendam het net al had gevonden, maar terug werd gefloten vanwege buitenspel, maakte Damon Mirani na vier minuten de 0-1 voor de bezoekers. Binnen vijf minuten zette FC Twente het recht, Ricky van Wolfswinkel lobde na aangeven van Daan Rots de bal fraai over de goalie van Volendam (1-1). Even later stond Sem Steijn klaar om een penalty te nemen, maar de VAR floot scheidsrechter Lindhout terug. Geen strafschop voor FC Twente.

Kort erna was het wel raak aan de andere kant. Opnieuw wist Mirani de bezoekers op voorsprong te zetten, dit keer uit een corner (1-2). Direct erna stelde FC Twente weer orde op zaken, toen Naci Ünüvar de voorzet van Sem Steijn binnenschoot (2-2). Met een rake kopbal tekende Robin Pröpper voor de 3-2 en twee minuten later stond Youri Regeer aan het eind van een mooie aanval om de 4-2 te maken. FC Twente nam in het laatste deel van de eerste helft afstand, zeker toen Sem Steijn op slag van rust de 5-2 maakte.

66889067 FC Twente

Na rust bleef FC Twente het spelbeeld bepalen, kreeg het goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar was de ploeg niet direct succesvol in de afronding. Daar kwam via opnieuw Sem Steijn verandering in. Nadat invaller Myron Boadu dichtbij een goal was, maakte Steijn even later zijn tweede van de middag (6-2) en bekroonde hij een paar minuten later zijn middag met een hattrick. Een vrije trap van net buiten de zestien schoot hij prachtig binnen (7-2). Niet alleen zijn derde goal van de middag, het was Steijn's zeventiende doelpunt in de Eredivisie van dit seizoen. Ondanks nog goede kansen op meer, werd er niet meer gescoord.

Komende zondag staat in Zwolle, op de laatste speeldag van het seizoen, de uitwedstrijd tegen PEC op het programma. Dan valt de beslissing in de strijd om plek drie.

66889815 FC Twente v2
66889838 FC Twente v2
66889850 FC Twente
66891635 FC Twente
66891686 FC Twente

FC Twente – FC Volendam 7-2 (5-2)

04’ Mirani 0-1
09’ Van Wolfswinkel 1-1
21’ Mirani 1-2
23’ Ünüvar 2-2
37’ Pröpper 3-2
39’ Regeer 4-2
43’ Steijn 5-2
69' Steijn 6-2
73' Steijn 7-2

Scheidsrechter: Allard Lindhout