twecam Eerste selectie

FC Twente moest er zondag lang op wachten, maar na een uur viel de bevrijdende en uiteindelijk beslissende treffer alsnog. "We hadden er minimaal drie moeten maken, ik heb genoten van het spel", zegt trainer Ron Jans na afloop.

Bij FC Twente was Robin Pröpper de matchwinner, die daarmee ook de man of the match was. "Heel veel jongens hebben een goede pot gespeeld. Dat hadden er meer kunnen zijn", zegt Pröpper. "We zaten er vanaf het begin kort op. We waren de bovenliggende partij en hebben genoeg kansen gehad. Als je dit ook hoort (refererend aan de supporters die luid het Sweet Caroline van Neil Diamond meezingen, red.), dit is heerlijk."

"Vrede, dat is hoe het moet"

Bij zijn treffer hield Pröpper de aanvoerdersband, in de kleuren van de Oekraïnse vlag, omhoog. "Het kwam in me op. Je hebt zo lang vrede en dan heb je dit. Je bent aan het voetballen en dan is dat eigenlijk niks waard. De vrede, dat is gewoon hoe het zou moeten zijn."

20220306 FCT SC Cambuur 21916

Jans: "Genoten van het spel"

"Gezien de kansen en het spelbeeld, hadden we er minimaal drie moeten maken. Ik heb genoten van het spel. En als je kijkt naar de laatste drie wedstrijden, pakken we wel punten, maar scoren we te weinig. Qua spelbeeld zijn we in die wedstrijden beter geweest dan de tegenstander. Cambuur wilde vandaag wel, maar kwam er niet aan. Ze hebben misschien twee mogelijkheden gehad", aldus Jans, die zijn ploeg prijst. "Een geweldige wedstrijdinstelling. Ook op het laatst vandaag: we liepen niet terug na de 1-0 en de gemiste strafschop. Alle complimenten naar de instelling van de ploeg."

Vlap: "Goal een bevrijding"

Net als Jans en Pröpper is ook Michel Vlap tevreden met de manier waarop FC Twente zondag speelde tegen SC Cambuur. "Qua druk zetten en ook qua voetbal vond ik ons echt goed vandaag." Toch moest FC Twente lang wachten op een treffer. "Dan blijf je doorduwen en doorgaan, en uiteindelijk valt-ie. Dat was wel een bevrijding." Cambuur kon er weinig tegenover zetten. "Lars (Unnerstall, red.) kwam net de kleedkamer binnen en had een big smile omdat ie weinig te doen had gehad. Dat is ook wel eens lekker."

53618090 FC Twente