Eerste selectie twepsv

Drie dagen na de 4-0 zege op Excelsior treedt FC Twente in De Grolsch Veste aan tegen PSV. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Na zijn afwezigheid woensdag tegen Excelsior sloot Robin Pröpper donderdag weer aan op het trainingsveld. “Met Robin gaat het weer uitstekend en hij is er weer bij”, liet Ron Jans weten. Richting het treffen met PSV was er de hoop dat Michel Vlap na zijn hersenschudding, die hij opliep tegen FC Volendam, weer inzetbaar zou zijn. “We gaan geen risico nemen met de gezondheid van onze spelers. De wedstrijd van dit weekend komt voor Michel te vroeg en dat geldt helaas ook voor een aantal anderen.” Michal Sadilek, Julio Pleguezuelo en Sem Steijn ontbreken tegen PSV. Virgil Misidjan keert terug in de selectie. “We hebben donderdag met elkaar gesproken en Virgil heeft de laatste dagen met plezier en goed getraind. Hij is weer bij de wedstrijdselectie.”

FC Twente-PSV in De Grolsch Veste is een fraai affiche. “Daar kijk je naar uit”, vervolgt Jans. “Het zou mooi zijn als het qua wedstrijd weer net zo boeiend is als vorig seizoen, dat was een spektakelstuk.” Na een 3-0 voorsprong stapten beide teams dit voorjaar met een 3-3 gelijkspel van het veld. “Ik verwacht niet dat het tempo weer negentig minuten lang zo hoog ligt. We zullen moeten doceren en wat slimmer zijn in bepaalde fases. Om PSV te verslaan moet ons niveau morgen omhoog.”

FC Twente – PSV, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.