FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond op de slotdag van de Vrouwen Eredivisie zich gekroond tot landskampioen. In De Grolsch Veste werd Telstar verslagen (2-0).

"We hebben een fantastische prestatie neergezet", begint Joran Pot. "We hebben een heel sterk seizoen gedraaid waarin we de eerste vijftien wedstrijden hebben gewonnen, dat is een unieke prestatie. We hebben kwalitatief een ontzettend sterke selectie, een selectie die zich niet gek heeft laten maken door een verliespartij of tegenslag. Na de uitschakeling in de Champions League wonnen we en na puntenverlies in de competitie ook. We hebben hierop goed gereageerd en laten zien dat we de beste zijn. Dan ben je de terechte kampioen."

Het is het eerste landskampioenschap en de vijfde prijs van Joran Pot bij FC Twente Vrouwen. "Ik heb de overstap gemaakt naar FC Twente om landskampioen te worden. We zijn dit seizoen nergens anders voor gegaan, en het is nu gelukt. Een groot gedeelte van dit seizoen hebben we belangrijke krachten gemist en dan is het mooi om te zien dat anderen weer opstaan en week in, week uit presteren. Door die uitstekende prestaties hebben we dit echt verdiend. We gaan er lekker van genieten."

66854198 FC Twente min v2
66854234 FC Twente min v2
66854486 FC Twente min v2
66853578 FC Twente min

Subscribe to the FC Twente newsletter