Eerste selectie twevit

Na een week zonder Eredivisievoetbal wordt dit weekend de competitie hervat. FC Twente treedt zaterdagavond in De Grolsch Veste aan tegen Vitesse. De vooruitblik met trainer Ron Jans.

“De groep staat er goed op, fris en fit”, geeft Ron Jans aan, die deze week nieuwkomer Joshua Brenet verwelkomde op het trainingsveld. “Na het vertrek van Jayden Oosterwolde wilden we er iemand bij hebben. Met de komst van Joshua zijn we dik tevreden, hij kan op beide kanten spelen”, aldus Jans. Brenet maakt tegen Vitesse zijn debuut in de wedstrijdselectie. Michal Sadilek is geschorst voor het duel van dit weekend.

FC Twente – Vitesse is een wedstrijd tussen de nummer vier en zes uit de Eredivisie. “Het seizoen duurt nog lang, maar dit is wel een wedstrijd waarin je goede zaken kunt doen als je wint. Je zet Vitesse dan op een achterstand”, vervolgt Jans. “Ik denk dat we dat morgen zouden kunnen doen. Openda, hun gevaarlijkste aanvaller, is er bij hen niet bij, maar dan hebben ze nog steeds een goed elftal. In uitwedstrijden hebben ze uitstekende resultaten behaald.”

FC Twente – Vitesse, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Het duel is live te zien op ESPN 2.