Eerste selectie

Trainer Ron Jans was donderdagavond tevreden met de 1-3 overwinning van FC Twente op FK Cukaricki in de derde voorronde van de UEFA Conference League.

55608603 FC Twente v2

‘We kregen al snel echt de overhand en creëerden best veel mogelijkheden. Ook waren we redelijk effectief daarin. Zij hadden hun eerste echte kans pas vlak voor rust en dan hebben wij nog altijd Lars Unnerstall’, aldus Jans.

‘De laatste twintig minuten hadden we niet meer voldoende loopvermogen. Dat brak ons wel op. Als de tegenstander dan ook nog eens scoort, wordt het lastiger. Want tot de tegentreffer kozen wij voor de voetballende oplossing, maar daarna hebben we vooral achter hun aangelopen.’

De blik is nu gericht op zondag. Dan wacht een uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. ‘De eerst komende wedstrijd is altijd het belangrijkste. Het gaat nu om het herstellen. Ik denk wel dat dit soort wedstrijden ons enorm helpen om het langer vol te houden.’