Eerste selectie club Supporters

Beste supporters,

In de week voor Kerst kwam het kabinet afgelopen zaterdag met een allesbehalve prettige boodschap. Er zijn zorgen over de opkomst van de omikronvariant en de maatregelen die golden waren naar verwachting niet voldoende om een grote besmettingsgolf te voorkomen. We hebben in ons land tot en met 14 januari te maken met een harde lockdown. Alle ‘niet-essentiële’ winkels hebben hun deuren moeten sluiten en voor onder meer de horeca en cultuursector zijn het opnieuw zware tijden. De groepsgrootte rondom de feestdagen is beperkt, terwijl velen uitkeken naar gezellige dagen met de familie aan het eind van het jaar. De situatie rondom de coronamaatregelen vraagt veel van ons allen en zorgt ook voor onzekerheid.

Dat merken we ook bij FC Twente. Door het uitblijven van supporters bij de thuiswedstrijden en de evenementen die in De Grolsch Veste geen doorgang kunnen vinden, zorgt dit voor financiële tegenslagen. Medio november is vanuit de overheid, voor een periode van drie weken, een eerste branche specifiek steunpakket opgezet. Deze is bestemd voor de gehele sporttak in ons land, waarvan een deel naar het voetbal gaat. Hoeveel er naar de clubs gaat is nog niet bekend. We hebben gedetailleerde beramingen aangeleverd waarin het gemis aan inkomsten staat vanwege de coronamaatregelen. We verwachten medio januari meer duidelijkheid over de NOW- en TVL-regeling, die wederom van kracht wordt.  

Eerste selectieWe kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. We sluiten 2021 af als nummer zes van de Eredivisie, een stevige notering in het linker rijtje en dat is boven verwachting. Natuurlijk was er woensdagavond teleurstelling door de late tegentreffer in Utrecht. Dan wil je zo’n wedstrijd met tien man ook winnen en is het heel zuur dat je alsnog gelijkspeelt. De ongeslagen reeks wedstrijden in november en december, en daarbij de bekerzege op Feyenoord, zorgen ervoor dat we met een fijn gevoel de winterstop ingaan. 

Bekerduel en speeldata 2e seizoenshelftOp woensdag 19 januari speelt FC Twente in de achtste finales van de KNVB Beker tegen AZ, de wedstrijd in De Grolsch Veste begint om 21.00 uur. Deze week zijn ook alle speeldagen vanaf speelronde 22 bekend geworden. Reden dat deze speeldata en aanvangstijden later in het seizoen worden gepubliceerd door de KNVB, is dat nu bekend is welke clubs na de winterstop Europees spelen en wie er uitkomen in de achtste finales van de Beker. Het volledige overzicht staat op de website 

Kerst Drive Thru 
Graag wil ik hierbij onze hoofdsponsor Pure Energie en partners Univé en Johma bedanken voor hun inzet woensdag bij de Kerst Drive Thru. Mede dankzij de medewerking van deze partners konden we onze supporters de Matchdaypakketten uitreiken bij een sfeervolle De Grolsch Veste in een kerstlandschap. Mooi dat we op deze wijze samenwerken met onze sponsoren en daarbij zie je de Noaberschap van de regio terugkomen.  

Previder Premium PartnerIT-bedrijf Previder is voor de komende vijf seizoenen Premium Partner van FC Twente. Naast diverse vormen van exposure in De Grolsch Veste, gaat het oorspronkelijk Twentse bedrijf een nieuwe IT-omgeving aan FC Twente leveren. De nieuwe IT-omgeving zal gaan draaien vanuit de Hengelose datacenters van Previder. Het is mooi dat we nog meer de verbinding kunnen maken met grote bedrijven uit de regio. 

Namens iedereen bij FC Twente wil ik jullie prettige kerstdagen en alvast een heel fijne jaarwisseling wensen. Tot in het nieuwe jaar!  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der KraanAlgemeen Directeur 

De volgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 7 januari