Eerste selectie

Ramiz Zerrouki heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract  bij FC Twente. De nieuwe verbintenis met de 23-jarige middenvelder loopt nu tot medio 2024 met de optie voor nog een jaar.  

31

“Het nieuwe contract voelt voor mij als een beloning voor het harde werken en de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Die lijn wil ik bij FC Twente doortrekken”, vertelt Ramiz Zerrouki. “Ik ben nu anderhalf seizoen basisspeler bij FC Twente en het is positief om te zien dat ik een bepaald niveau haal, maar ik weet ook dat ik nog nieuwe stappen kan zetten. Ik zie bij FC Twente voor mezelf nog genoeg mogelijkheden om door te groeien.” Een jaar geleden maakte Zerrouki zijn debuut voor de nationale ploeg van Algerije. “Het is snel gegaan en ik heb afgelopen jaar veel mogen spelen voor Algerije. Als ik daar zo op terugkijk is dat best bijzonder.”

“Ramiz heeft zich sinds zijn debuut in de eerste selectie heel goed ontwikkeld bij FC Twente”, vertelt Jan Streuer. “Hij heeft vanuit de academie een langer traject gehad naar de eerste selectie en er altijd hard voor gewerkt. Dat ging met vallen en opstaan, maar hij heeft zijn plek in de selectie meer dan verdiend. We zijn heel tevreden over Ramiz’ prestaties en het is mooi dat we hem langer aan FC Twente hebben kunnen binden. Wij geloven erin dat hij nog veel stappen kan maken en een heel mooie toekomst in het voetbal voor zich heeft.”

Over Ramiz Zerrouki
Ramiz Zerrouki maakte in de zomer van 2016 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar de FC Twente Voetbalacademie. In zijn eerste jaar speelde Zerrouki in Onder 19, daarna stapte hij over naar Jong FC Twente. Begin vorig seizoen debuteerde Zerrouki in de Eredivisie. Hij speelde tot dusver 59 officiële duels waarin hij vier keer scoorde. Voor Algerije speelde Zerrouki elf interlands en scoorde een keer.

DSC08313
Ramiz Zerrouki