club Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Zondagavond hebben we in Alkmaar genoten van de spelers op het veld en de supporters in het uitvak. Voor de verdiende winst op AZ kreeg het team van Ron Jans niet alleen de punten, maar ook de complimenten. Daarnaast was er de waardering voor de supporters in het uitvak. De hele avond zorgden zij voor een heerlijke ambiance. FC Twente liet zich van haar beste kant zien in Alkmaar, daar mogen we trots op zijn.
Voor de spelers ging begin deze week direct de knop om en was het vizier gericht op de komende wedstrijd; zaterdagavond in De Grolsch Veste tegen PEC Zwolle. De prestaties en resultaten zijn goed en de selectie blijft ambitieus. We kijken uit naar een mooie voetbalavond in een sfeervolle Veste. Het is bovendien lang geleden dat we thuis speelden op zaterdagavond in een volle Veste; februari 2020.
Onlangs is ook de kaartverkoop voor de resterende thuisduels van dit seizoen begonnen. Zaterdag 2 april speelt FC Twente thuis tegen PSV en voor deze wedstrijd zijn nog enkele kaarten in supportersvakken verkrijgbaar. Ook op businessniveau is de animo groot en is er veel vraag naar arrangementen. Mooi dat we ook die avond veel te bieden hebben in De Grolsch Veste.

Ramiz Zerrouki tekent nieuw contract
Gistermiddag heeft Ramiz Zerrouki zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. Nadat Ramiz begin vorig seizoen zijn officiële debuut voor de club maakte, heeft hij zich sterk ontwikkeld en zijn waarde laten zien voor het team. Een speler die past bij de cultuur van FC Twente en haar supporters. Het is mooi dat we hem langer aan de club hebben kunnen binden.
Volgende week speelt Ramiz met Algerije twee keer tegen Kameroen voor een WK-ticket. Ook Tsjechisch international Michal Sadilek is na het weekend op pad. Hij speelt met Tsjechië tegen Zweden een play-off wedstrijd voor het WK. Dmitris Limnios behoort tot de Griekse selectie voor twee oefenduels.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen boekte afgelopen zondag een ruime overwinning op Feyenoord (6-0). Een goed herstel van de ploeg na het bekerverlies tegen Ajax. Komend weekend is er voor FC Twente Vrouwen geen wedstrijd en vrijdag 1 april staat de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Excelsior, op het programma. Na de interlandbreak hervat FC Twente Vrouwen vrijdag 22 april de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heerenveen. FC Twente Vrouwen is momenteel koploper met een punt voorsprong op Ajax. De komende maanden strijdt de ploeg om de landstitel in de Eredivisie Vrouwen en is de doelstelling om de landstitel te prolongeren. Het zal een spannend slot van het seizoen worden!

Supportersvereniging Markelo viert 25-jarig jubileum
De supportersverenigingen van FC Twente zijn grote ambassadeurs voor de club. Met bijna dertig supportersverenigingen is FC Twente door hen fantastisch vertegenwoordigd in de gehele regio. De eerste regionale vereniging komt uit Markelo en werd in 1997 opgericht. Afgelopen weekend vierde FCT Markelo tijdens een feestavond het 25-jarig jubileum met haar leden. Daarbij waren namens FC Twente onder meer Jan Streuer en Mees Hilgers aanwezig om de felicitaties over te brengen namens de club. Het was midden jaren negentig voor de supporters uit Markelo eerst nog even pionieren, maar al snel inspireerde Markelo vele alle Twentse dorpen.
Een van de plaatsen die door de jaren heen volgden was Nijverdal/Hellendoorn met Supportersvereniging FCT Reggestreek. Zij vierden afgelopen zaterdag tijdens een feestavond met haar leden haar tienjarig jubileum.
Gefeliciteerd en bedankt voor jullie betrokkenheid, op naar het volgende jubileum.

FC Twente eSports
Onze eSporters Milan en Brent blijven goed presteren in de eDivisie. Afgelopen dinsdag werd Willem II met 6-3 verslagen en daarmee verstevigden zij hun derde plek op de ranglijst. Komende weken staan nog drie wedstrijden op het programma in de eDivisie. De eSporters van FC Twente gaat voor een plek bij de eerste vier en is dan zeker van de finals. Dan kan er meegestreden worden om de titel in de eDivisie.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur