Eerste selectie hertwe

De interlandweek zit erop en de Eredivisie wordt voor FC Twente dit weekend hervat met uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting. Gijs Smal keert na zijn blessure terug in de wedstrijdselectie. Michel Vlap ontbreekt met een enkelblessure, hij wordt vervangen door Mitchell van Bergen.

Heracles Almelo staat momenteel op een achtste plek in de Eredivisie. De promovendus verloor voor de interlandbreak bij Go Ahead Eagles, won van PEC Zwolle en speelde gelijk bij AZ. “Met elf punten hebben ze een aardige start van het seizoen. Heracles pakt dit seizoen thuis de meeste punten. Ze hebben een realistische spelopvatting”, geeft Joseph Oosting aan. “Heracles is dit seizoen een paar keer goed teruggekomen van een achterstand, een ploeg met een goede mentale weerbaarheid. Wedstrijden als dit zijn ook weer duels op zich. Hoe goed je ook bent, er komt vaak een bepaald sentiment bij kijken. We weten dat we aan de bak moeten. Qua voetbal zijn we misschien op voorhand de betere, maar het komt niet alleen aan op techniek en tactiek, ook onze mentaliteit moet goed zijn.”

Selectie FC Twente
Gijs Smal was twee maanden uit de roulatie met een kuitblessure en keert dit weekend terug in de selectie. De verdediger maakte vorige week tegen Union zijn eerste minuten in een oefenduel. “Gijs zou kunnen beginnen, maar dat gaat zondag nog niet gebeuren”, vervolgt Oosting, die dit weekend Michel Vlap moet missen. “Michel herstelt goed. We moeten het van dag tot dag bekijken wat hij kan doen.” Door het ontbreken van Vlap start Mitchell van Bergen in de basis. “Mitchell is een ander type speler. Dat betekent dat er een ander accent komt te liggen in onze manier van voetballen. Met Mitchell hebben we meer diepte in het spel, hij kan het laten zien.”
Joshua Brenet en Naci Ünüvar keerden deze week terug op het trainingsveld, maar trainen nog apart van de groep. Ook Max Bruns herstelt van zijn blessure.

Heracles Almelo – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.