club

We hebben het droevige bericht ontvangen dat oud-speler Kalle Oranen is overleden. Tussen 1965 en 1977 speelde Oranen 251 officiële wedstrijden voor FC Twente.

Kalle Oranen, geboren in Boekelo, speelde in de jeugd van Sportclub Enschede en maakte in 1965 de overstap naar FC Twente. Op 29 augustus 1965 debuteerde hij in het rode shirt. Als speler leverde Oranen een belangrijke bijdrage aan de opmars van de club. De linkerverdediger speelde 28 Europese wedstrijden voor FC Twente.

In het seizoen 1971-1972 vestigde Oranen met FC Twente een bijzonder record. Met doelman Piet Schrijvers en de verdedigers Epy Drost, Willem de Vries en Cees van Ierssel vormde Oranen de Twentse defensie die dat seizoen slechts 13 tegentreffers tegen kreeg. Een record dat al meer dan vijftig jaar in handen is van FC Twente.

In 1977 won Oranen met FC Twente de KNVB Beker. Na dat seizoen maakte hij de overstap naar Heracles. Daar speelde hij tot 1982. Na zijn loopbaan was Oranen twintig jaar lang trainer van v.v. Drienerlo, de voetbalvereniging van de Universiteit Twente.

Kalle Oranen werd 77 jaar.

FC Twente wenst de familie en vrienden van Kalle Oranen veel sterkte bij het verwerken van zijn verlies.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, op zondag 29 oktober, wordt in De Grolsch Veste een minuut stilte gehouden.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.