Eerste selectie twevit

FC Twente heeft woensdagavond in De Grolsch Veste een 1-0 zege geboekt op Vitesse. Sem Steijn scoorde voor rust de enige treffer van de avond.

61210933 FC Twente
20230927 FCT Vitesse 21152
61211094 FC Twente
61211233 FC Twente
20230927 FCT Vitesse 21275

Nadat Ricky van Wolfswinkel al twee keer dicht bij de openingstreffer was, scoorde Sem Steijn vijf minuten voor rust de 1-0. Na goed doorgaan van Michel Vlap kon Steijn de bal aan de rechterkant bij Daan Rots bezorgen, die de bal mooi weer voor de aanvallende middenvelder klaar legde. Vitesse leek in blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen, maar vanwege buitenspel keurde de VAR de treffer van Hamulic af.

In de tweede helft ging FC Twente op zoek naar een tweede treffer, maar de ploeg moest ondertussen waakzaam zijn voor de counters van Vitesse. De mogelijkheden voor het doel van de Arnhemmers kwamen er, niet voldoende voor de 2-0. Met het naderen van de negentig minuten op de klok bleef het met de 1-0 tussenstand tot het allerlaatste moment spannend in De Grolsch Veste. Gescoord werd er niet meer

Komende zaterdag speelt FC Twente weer thuis, dan komt sc Heerenveen naar De Grolsch Veste.