FC Twente Vrouwen adovrtwevr

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag gewonnen van ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion was de stand na negentig minuten 2-3.

Ten opzichte van het Champions League-duel afgelopen woensdag was er één wijziging in de basisopstelling. Danique Kerkdijk startte centraal achterin in plaats van Marit Auée. In een eerste helft met weinig kansen opende Liz Rijsbergen na 28 minuten de score. Een strakke bal van Olislagers werd na een overstap van Ziemer binnengeschoten door de spits. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag een penalty na een handsbal van Olislagers, die benut werd door Loonen. Zo zochten beide teams met een gelijke stand de kleedkamer op.

Na rust creëerde FC Twente een aantal kansen, met uiteindelijk Olislagers die FC Twente op voorsprong schoot. Ze kapte haar tegenstander uit en schoot fraai met rechts de bal over de keepster. Zeven minuten later breidde Kaptein de score uit door de bal in de rechter bovenhoek te krullen. ADO Den Haag antwoordde meteen door een minuut later de aansluitingstreffer te maken. Hierna volgden nog een aantal grote kansen, vooral aan de kant van FC Twente. Fieke Kroese stond twee keer oog in oog met de keeper, maar stuitte beide keren op Lorsheyd. Er werd niet meer gescoord en hierdoor kon de ploeg van Joran Pot de punten mee naar huis nemen.

ADO Den Haag - FC Twente Vrouwen 2-3 (1-1)

• 28' Liz Rijsbergen 0-1
  • 43' Lobke Loonen 1-1 (penalty)
  • 61' Marisa Olislagers 1-2
  • 68' Wieke Kaptein 1-3
  • 70' Louise van Oosten 2-3

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts, Kerkdijk (75' Auée), Dijkstra, Olislagers, te Brake, Kaptein, Ziemer, Jansen, Rijsbergen (60' Stolze), Vliek.

Foto's: OrangePictures