hertwe Eerste selectie

FC Twente heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gelijkgespeeld. De ploeg kwam voor rust op voorsprong via Rots en Steijn en in de tweede helft trok Heracles de stand gelijk (2-2).

61633923 FC Twente

FC Twente begon sterk in Almelo en drong de thuisploeg terug op eigen veld. Na tien minuten was Manfred Ugalde alert bij een verkeerde ingooi van Heracles en bracht Daan Rots in stelling. Oog-in-oog met Brouwer schoot Rots raak en kon de treffer gevierd worden met de meegereisde supporters. FC Twente bleef de boventoon voeren en na een half uur spelen stond dit keer Sem Steijn aan het eind van de aanval. Kort daarna vergat Steijn zichzelf te belonen met een nieuwe treffer. Hij nam een diepe bal op fraaie wijze aan, maar schoot rakelings naast.

Direct na rust liet Heracles zich zien en dook het een paar gevaarlijk op voor het doel van Unnerstall. FC Twente kwam via Ugalde en Sadilek tot mogelijkheden, maar het echte gevaar ontbrak. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub terug in de wedstrijd via invaller Mario Engels (1-2). Met nog een paar minuten op de klok kwam Heracles via de net ingevallen Sonnenberg op gelijke hoogte (2-2) en kantelde daarmee de wedstrijd volledig. Een spannende laatste minuten braken aan, maar gescoord werd er niet meer.