Eerste selectie twepsv

Voor FC Twente is er zaterdag een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van 24 competitieduels in De Grolsch Veste. In de thuiswedstrijd tegen PSV trokken de bezoekers, die ruim een uur met een man meer speelden, aan het langste eind: 0-3.

62526896 FC Twente

Bij FC Twente begon Joshua Brenet voor het eerst sinds zijn blessure, die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, weer in de basis. Op links startten Gijs Smal en Youri Regeer, die de plek innam van de afwezige Michel Vlap.

Toen de rookwolken van de sfeeractie waren opgetrokken in een uitverkochte Grolsch Veste, trapten FC Twente en PSV af voor de dertiende speelronde van de Eredivisie. In het eerste deel van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. PSV had wat meer het initiatief en aan de kant van FC Twente veerde het publiek op bij de momenten dat de thuisploeg er gevaarlijk uitkwam. Voor FC Twente resulteerde dat in een aantal pogingen van afstand.

Het strijdplan van FC Twente kreeg halverwege de eerste helft een wending. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf Mees Hilgers eerst nog een gele kaart voor een overtreding op PSV-aanvaller Hirving Lozano, maar de VAR riep de arbiter naar de kant en die zette het geel om in rood. FC Twente hield stand en was op slag van rust gevaarlijk uit een doorbraak op de rechterflank. In de counter lag de weg voor PSV echter open en kon Joey Veerman de 0-1 binnenschuiven.

Tekst gaat verder onder de foto's

62527166 FC Twente
62527614 FC Twente
BE19807
62526923 FC Twente

Dat FC Twente een uitdaging in de tweede helft stond te wachten, was duidelijk. Maar het begin van dat tweede bedrijf hielp de ploeg niet mee. Toen Lozano een paar minuten na rust een diepe voorzet richting de doelmond terug kopte, verdween de bal via het hoofd van Robin Pröpper ongelukkig achter doelman Lars Unnerstall (0-2). In het restant van de tweede helft speelde PSV, dat met een man meer op het veld stond, de wedstrijd gecontroleerd uit. Johan Bakayoko tekende tien minuten voor tijd voor het slotakkoord door onderin de hoek raak te schieten (0-3).

Zo is de lange ongeslagen reeks van FC Twente in eigen huis een halt toegeroepen. Na het verlies tegen Fortuna Sittard op 7 mei 2022 (1-2) wist FC Twente, tot zaterdag, in 24 opeenvolgende Eredivisie-duels een resultaat te halen.

62526551 FC Twente
62526546 FC Twente
62528442 FC Twente
62528443 FC Twente

FC Twente - PSV 0-3 (0-1)

45' Veerman 0-1
49' Pröpper 0-2 (e.d.)
84' Bakayoko 0-3

Geel: Pröpper (FC Twente), Schouten, Bakayoko (PSV)
Rood: Hilgers (25' FC Twente)
Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 30.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (46' Sampsted), Hilgers, Pröpper, Smal, Kjolo, Sadilek (76' Eiting), Steijn (28' Van Hoorenbeeck), Rots (60' Van Wolfswinkel), Ugalde, Regeer (76' Taha).

Opstelling PSV: Benitez, Teze, Ramalho (79' Sambo), Boscagli, Dest, Schouten (66' Saibari), Veerman, Til (76' Lang), Bakayoko, De Jong (76' Pepi), Lozano (67' Tillman).

Foto's: Bas Everhard en BSR Agency/OrangePictures