Eerste selectie twepec

Zaterdagavond komt PEC Zwolle naar Enschede. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Vanwege ziekte ontbrak trainer Ron Jans vrijdagmorgen tijdens de afsluitende training. Assistent-trainer Ivar van Dinteren blikte tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op het thuisduel met PEC Zwolle.

“We hebben goed kunnen trainen en hebben de laatste dagen niets anders gedaan dan we altijd doen. We zijn doorgegaan waarmee we bezig waren”, vertelt Ivar van Dinteren. “Andries (Ulderink red.) is de laatste dagen al ziek en sinds gisteren is Ron ook ziek. Hoogstwaarschijnlijk zijn Andries en Ron er morgen tegen Zwolle gewoon weer bij.”

PEC Zwolle
De Zwollenaren zijn momenteel hekkensluiter in de Eredivisie, maar zijn sinds de winterstop bezig aan een sterke serie. De ploeg behaalde veertien van de twintig punten in dit kalenderjaar. “Zwolle pakt ook veel punten in uitduels”, merkt Van Dinteren op. “Sinds de winterstop speelt Zwolle onder de nieuwe trainer directer, meer naar voren. Ze hebben een goed voetballende ploeg en ze zoeken sneller de diepte op. We zullen op 100% moeten spelen om die wedstrijd te winnen. We voetballen zelf ook beter, hebben meer vastigheden, staan goed te verdedigen, maar we moeten wel minimaal net zo veel arbeid leveren als Zwolle. Het is leuk dat we sinds lange tijd weer op een zaterdagavond in een volle Grolsch Veste spelen, maar het wordt pas echt leuk als we ook winnen.”

Selectie FC Twente
Wout Brama keerde deze week terug op het trainingsveld en sluit na het weekend verder aan bij de groep. Denilho Cleonise trainde de laatste dagen niet mee vanwege ziekte en mist het duel van morgen. Michal Sadilek is geschorst voor het duel met PEC Zwolle.

FC Twente – PEC Zwolle, aanvang 20.00 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Kaarten zijn te bestellen via onderstaande button.