Eerste selectie

Nadat de ploeg dinsdagmiddag kennismaakte met de trainingsvelden van La Liga stonden er woensdag twee trainingen op het programma. Deze week is FC Twente vanwege het afscheid van Bryan Ruiz in Costa Rica en werkt de ploeg tijdens het trainingskamp toe naar de tweede seizoenshelft.

Goed trainen en fit terugkomen
“Dit is een week waar we naar uit hebben gekeken” vertelt Ramiz Zerrouki. “Je gaat naar Midden-Amerika en je weet op voorhand niet helemaal wat je kunt verwachten. We spelen zaterdag de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz en hebben hier het trainingskamp waarin we toe werken naar de tweede seizoenshelft. Goed trainen en fit terugkomen. Daarbij kunnen we hier het harde werken met het aangename combineren. We hebben deze dagen in Costa Rica genoeg tijd om te trainen en de mooie dingen van het land te zien.”

DVS04426 v2

Na de eerste helft van het seizoen kwam Zerrouki eind november nog in actie met de nationale ploeg van Algerije. Tegen Mali en Zweden werd er geoefend. “Daar heb ik mijn minuten ook gemaakt en het helpt voor je fitheid dat ik niet te lang stil heb gezeten”, vervolgt de middenvelder. “Normaal speel je door tot eind december en dan heb je twee weken voorbereiding. Dit jaar is het anders. We moeten klaar zijn als 6 januari het seizoen weer begint, dan willen we er meteen staan.”

Scherper
FC Twente is met een vijfde plek de winterstop ingegaan en aan de eerste seizoenshelft heeft Zerrouki een dubbel gevoel overgehouden. “Er zijn een aantal duels geweest dat we het echt onnodig hebben weggegeven, wedstrijden die we niet hoefden te verliezen of gelijk te spelen. Dat zijn momenten dat we scherper moeten zijn, om te voorkomen dat het minder vaak gebeurt. Dat moeten we trainbaar maken. Het zijn soms heel simpele dingen, details in een wedstrijd. Het moet onze kracht gaan worden dat we zo’n wedstrijd over de streep trekken. Van daaruit willen we mooie resultaten halen. In Costa Rica moeten we daar de basis voor leggen.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.