Verslag en foto-impressie TOS Preuverie
Dinsdag 30 januari stond de jaarlijkse TOS Preuverie op het programma. Hierbij een verslag en foto-impressie van de avond.
Wie klokslag 18.00 uur de Hatrans Plaza inloopt, checkt verrast z’n horloge: hebben we ons vergist in de tijd? Maar nee, ondernemend Twente is simpelweg buitengewoon op tijd. We hebben een dag hard gewerkt en zijn daarna linea recta naar het stadion gereden voor de Twentse Preuverie van de TOS. Begrijpelijk, want één ding is zeker: we gaan vanavond op hoog niveau eten in goed gezelschap.
Direct nadat we onze jas in de garderobe hebben weggehangen krijgen we de eerste culinaire keuze voorgeschoteld. Starten we ons 9-gangendiner met snoekbaars van Carelshaven of slaan we rechtsaf voor een sushi-trio van Umami? Ach, of we nou linksom, rechtsom of diagonaal de Hatrans Plaza doorkruisen maakt weinig uit. De tonijn van Café Soleil is een tongstrelend, de kalfswang – door Joann kunstig opgemaakt met een framboos – is boterzacht en de rode biet met hangop van BRUUT is ronduit verrassend. We wisselen zalm op roggebrood (Parkhotel de Wiemsel) af met tortellini met pompoen (Intenzo) en vis met een heerlijke spoom (Meeting & Events). Ondertussen geven de wijnen van I Like Wine onze smaakpapillen nog een extra boost. Wat een diner!
Te midden van al dat culinaire hoogspel staat nog een getalenteerde speler: Mama Jo. Slechts drie man sterk – een pianist, saxofonist en drummer/zanger – weten ze een heerlijk laid back-sfeertje te creëren met nummers als Unchain my heart, Bakerstreet en You ain’t nothing but a hound dog van Elvis Presley. Ondertussen toppen wij dit heerlijke verrassingsdiner af met een premium koffie of thee van Fancy Beans en een schaaltje CN bonbons. Of we halen nog een Espresso Martini bij The Bar Club, de avond is tenslotte nog jong. Het meest fijne aan de Preuverie? Dat is misschien wel dat we nu al weten dat we hier volgend jaar weer staan. Sommige tradities moet je in ere houden.