zwotwe Eerste selectie

Ondanks de overwinning op PEC Zwolle (1-3) balen trainer Ron Jans en verdediger Robin Pröpper van de late tegentreffer die FC Twente incasseerde. "En aan de bal hadden we veel meer moeten doen", zegt Jans na afloop.

"We kregen op de goede momenten de goals, al kregen we ze wel makkelijk en daarmee was het ook een makkelijke wedstrijd", zegt Jans, die ook kritisch is. "Zwolle begon goed. We kregen geen druk op hun opbouw en kwamen op de zijkanten in de problemen. En aan de bal hadden we veel meer moeten doen, zeker met de ruimte die we kregen."

Jans: "Je hebt gewonnen, maar in de kleedkamer was het stil. Iedereen baalde van de late tegengoal en dat we even daarvoor niet de 0-4 binnen schoten. Dat tekent ook de drive van deze groep. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Maar richting woensdag tegen FC Utrecht moeten we wel op een aantal punten verbeteren."

Pröpper: "Je wilt de nul houden"

"PEC Zwolle had in het begin het betere van het spel, ik vond dat wij niet goed startten. Ze kwamen er soms met een kantwissel doorheen. Het voelde niet helemaal lekker. Maar wij waren wel de gevaarlijkste en hebben het goed opgelost. Daarna vielen de goals op de juiste momenten", aldus Pröpper, die vlak voor tijd met FC Twente nog de 1-3 incasseerde. "We konden de 0-4 maken en vervolgens lag de bal er bij ons in. Dat is zonde, vind ik. Je wilt de nul houden."

20211218 PEC Zwolle FCT 15085 v2