Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Afgelopen dinsdag hebben we aandacht gevraagd voor de diverse misdragingen rondom de thuiswedstrijden. Dan hebben we het niet alleen over het gooien van bekers bier, maar ook over vernielingen en vechtpartijen. Hier moeten we echt van af. 
Het gooien van bekers bier lijkt wel een trend geworden en dat kan nooit de bedoeling zijn. Het past ook helemaal niet bij FC Twente; hier drinken we ons bier toch gewoon lekker op? 
Een ander probleem waar we tegenaan lopen is dat er een flinke toename is van het aantal vechtpartijen en van het aantal vernielingen in en om het stadion. Dit moet stoppen. We rekenen op jullie medewerking, zodat we niet telkens op dit onderwerp hoeven terug te komen. Vanavond bij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam attenderen we iedereen hier ook nog op. Steun FC Twente op positieve manier en doe de club niet tekort.

Michal Sadilek blijft bij FC TwenteWoensdag heeft Michal Sadilek zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024 met de optie voor nog een seizoen bij FC Twente. De 22-jarige Tsjechisch international wordt definitief overgenomen van PSV. Sadilek is dit seizoen een belangrijke kracht in de selectie van Ron Jans en het is mooi dat hij behouden blijft voor de club. Onlangs verlengde Ramiz Zerrouki zijn contract. Sem Steijn maakt komende zomer de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. Thuis tegen Sparta RotterdamVanavond ontvangen we Sparta Rotterdam in De Grolsch Veste. Na het een week zonder competitievoetbal kijken we uit naar een nieuwe speelronde in de Eredivisie. De Grolsch Veste is vanavond weer goed gevuld. Sparta trok afgelopen dinsdag in het inhaalduel van zes minuten tegen Vitesse de drie punten over de streep en zal de komende week weg proberen te komen van de onderste plaatsen op de ranglijst. FC Twente gaat voor de winst. De ploeg wil in de race blijven voor de plekken die recht geven op rechtstreekse plaatsing voor Europees Voetbal. Ricky van Wolfswinkel keert vanavond terug in de selectie, hij was tegen N.E.C. geschorst. Extra afhaalmoment Retrojacks Vorige week hebben we duizenden supporters verwelkomd bij De Grolsch Veste die hun retrojack, een loyalty edition, kwamen afhalen. Voor de seizoenkaarthouders die niet in de gelegenheid waren hun retrojack af te halen, is er vanavond een nieuwe mogelijkheid. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta is er aan de spoorzijde van het stadion een speciale afhaalplek ingericht. FC Twente Vrouwen FC Twente Vrouwen speelt vanavond eveneens een wedstrijd. De ploeg neemt het thuis op Sportcampus Diekman op tegen sc Heerenveen, aanvang 19.30 uur. Ook voor de vrouwen van FC Twente is de laatste fase van het seizoen aangebroken en hopelijk kunnen zij komende maand voor mooi succes zorgen. Over een week komt vv Alkmaar naar Enschede en de thuiswedstrijd tegen PSV op zaterdag 14 mei wordt gespeeld in De Grolsch Veste. De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels begonnen. Seizoenkaarthouders en leden van de Kidsclub en Young Reds kunnen online een gratis kaart bestellen. Sterre Kroezen en Fieke Kroese zijn geselecteerd voor Oranje onder 17 en nemen begin mei met het Nederlands jeugdteam deel aan het EK. Tijdens dat toernooi speelt Oranje tegen Denemarken, Duitsland en gastland Bosnië-Herzegovina.  

Scoren in de wijkDit seizoen is Stichting FC Twente, scoren in de wijk begonnen met ‘Heya de Keu!’ Een project specifiek gericht op senioren. Zij komen op vijf locaties in de regio bij elkaar om te biljarten, maar ook voor een gezellig samenzijn. Enkele supportersverenigingen van FC Twente hebben in hun omgeving een stimulerende rol vervuld. Senioren die afgelopen seizoen deel hebben genomen aan ‘Heya de Keu!’ kwamen afgelopen week op bezoek in De Grolsch Veste en werden daar, hoe kan het ook anders, verwelkomd door Eddy Achterberg. De deelnemers uit Enschede, Hengelo, Glanerbrug en Oldenzaal kregen na een lunch een rondleiding en op het veld werd een groepsfoto gemaakt. Scoren in de wijk kan met ‘Heya de Keu!’ terugkijken op een geslaagd eerste seizoen.  

Sander Boschker toernooiKomende week ontvangen de spelers van FC Twente tientallen cliënten van de Twentse Zorgcentra voor het jaarlijkse Sander Boschker toernooi op het Trainingscentrum in Hengelo. Vorig seizoen viel de middag door de regen in het water en een jaar eerder was corona de grote spelbreker. Gelukkig kunnen we na drie jaar het toernooi, dat in 2005 voor het eerst werd gehouden, weer organiseren zoals het hoort. Voor alle betrokkenen is het traditiegetrouw een bijzondere voetbaldag.  75 jaar Enschede Marathon Zondag wordt in Enschede de marathon gehouden. De Enschede Marathon viert dit jaar haar 75-jarig jubileum en dat is een felicitatie waard. De marathon in Enschede is de oudste van West-Europa. De deelnemers aan de marathon passeren zondag ook De Grolsch Veste en in en rondom het centrum van Enschede nemen zondag duizenden lopers deel aan de andere afstanden. Het is mooi dat we in Twente zo’n groot sportevenement organiseren en ik wens alle deelnemers alvast heel veel succes! 

Good Goan!

Paul van der KraanAlgemeen Directeur