Business

Univé Oost intensiveert als supporter van sport de samenwerking met FC Twente. Vanaf 1 juli wordt Univé voor de komende drie seizoenen stersponsor van FC Twente. Univé vindt sport en bewegen belangrijk. Want sporten is gezond voor iedereen. Ook verbindt sport ons met elkaar. Daarom is Univé supporter van sport en nu ook van FC Twente: eerste selectie mannen, FC Twente Vrouwen en de Kidsclub.

Noaberschap
FC Twente heeft het Noaberschap hoog in het vaandel staan en daarom past de organisatie zo goed bij Univé. Jan Thale Haandrikman, lid raad van bestuur Univé Oost, licht toe: “Als coöperatieve verzekeraar staan we dichtbij onze leden en helpen we elkaar als dat nodig is. Dat is Noaberschap en dat zijn wij. Het stersponsorschap van FC Twente is een logisch gevolg van de verbinding met de regio door sport, waar beide partijen voor staan. Sport draagt immers bij aan een gezonde en verbonden samenleving. Samen met FC Twente kunnen we onze gezamenlijke missie om sport voor iedereen mogelijk te maken, verder uitbouwen.”

Trots
Marco Behrens, Manager Commerciële Zaken FC Twente: “We zijn enorm trots dat we Univé Oost mogen verwelkomen als stersponsor van de club. Univé draagt dezelfde kernwaarden als FC Twente: Trots, Noaberschap en Ambitie. Met sport als rode draad door beide organisaties. De komende drie jaar gaan we intensief samenwerken om onze gemeenschappelijke doelstellingen te bereiken. Samen willen we blijven uitstralen dat sport voor iedereen is.”

Sport voor iedereen
Samen met FC Twente gaat Univé Oost activiteiten ontwikkelen om voetbal voor jong en oud, te stimuleren. Dit gaan we onder andere doen door online fanacties, winacties en sportevenementen voor FC Twente fans en hun kinderen te organiseren. Jan Thale: “Met of zonder beperking, iedereen kan sporten of is een liefhebber van sport. Univé benadrukt de kracht om het samen te doen: want samen bereik je zoveel meer en dat doen we midden in de samenleving bij FC Twente. We zijn niet voor niets Supporter van Sport.”

Unive3
Unive1

Supporter van Sport
Met Supporter van Sport laat Univé zien wat er in het hart van de sportsamenleving gebeurt. Van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen. Zo is Univé partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en -initiatieven en sponsort het honderden Nederlandse sportverenigingen. Het afgelopen jaar zijn 65 sportverenigingen van een Univé Toolkit voorzien. Deze Toolkit bestaat uit materialen die sportverenigingen kunnen inzetten bij het hervatten van sportactiviteiten en helpt bij het organiseren van de noodzakelijke coronamaatregelen. Een van de vele voorbeelden om sporten voor iedereen mogelijk te maken.

Over Univé
Ken je ons ook van ‘Daar plukt ú de vruchten van’ en ‘Zonder winstoogmerk’? Daar is wij blij om, want dit zegt veel over wie we zijn. Univé Oost is een coöperatie. Dat betekent dat we ván de leden en vóór de leden zijn. Coöperatie Univé bestaat uit acht verschillende Regionale Univé ’s, zodat we op landelijk én lokaal niveau altijd dicht bij onze klanten zijn. Univé Oost is één van die Regionale Univé ‘s. Met als werkgebied Twente, de Achterhoek en de Liemers.