twepsv Eerste selectie

Beste supporters,

Woensdagavond sloot in Nederland de transferdeadline. Aan het begin van elk seizoen weer een belangrijk moment voor de clubs. Er deden zich bij FC Twente geen mutaties meer voor. De selectie is op sterkte voor het nieuwe seizoen. Onze technische mensen hebben vroegtijdig de spelersgroep kunnen formeren en dat is vergeleken met andere seizoenen ook weleens fijn.

Met negen punten uit de eerste vier Eredivisie-wedstrijden hebben we een redelijke start van het seizoen. Woensdagavond herpakte de ploeg zich met een 4-0 zege op Excelsior van de teleurstellende middag in Volendam. Zaterdagavond wacht in een uitverkochte Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen PSV, een avond om naar uit te kijken. De Eindhovenaren kennen een sterk begin en iedereen kan zich de thuiswedstrijd (3-3) van vorig seizoen nog goed herinneren. Voor FC Twente wacht er een uitdaging tegen PSV. Afgelopen woensdag miste de ploeg een aantal spelers, hopelijk kan Ron Jans sommigen vandaag weer verwelkomen op het trainingsveld. Michal Sadilek zal er in ieder geval nog niet bij zijn.

Uitvak
Naar aanleiding van het vuurwerkincident bij de wedstrijd tegen Fiorentina hebben we een groep supporters gesproken uit de vakken 123 en 124, dit zijn de vakken onder het uitvak. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior zijn we met hen in gesprek gegaan. We willen voorkomen dat de supporters in deze vakken zich in de toekomst niet veilig voelen. Daarom kijken we welke aanpassingen we kunnen en moeten doen. Daarbij leggen we alle scenario’s met de mogelijke maatregelen op tafel. We houden jullie op de hoogte.

Bekers drank gooien
Woensdagavond hebben we meerdere malen geconstateerd dat er vanaf de tweede ring met bekers drank wordt gegooid. De overlast voor andere supporters willen we niet en daarom zullen we het toezicht verscherpen. Diegenen die met bekers drank gooien zullen we uit het stadion verwijderen. We hebben de afgelopen duels om deze reden meerdere personen uit het stadion gezet. Zij verschijnen binnenkort voor de gedragscommissie.

Dik Wessels Loge
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior is in De Grolsch Veste de Dik Wessels Loge geopend. De loge voor de leden van de Supportgroep draagt vanaf nu de naam van Dik Wessels.
Dik Wessels overleed op 21 november 2017 op 71-jarige leeftijd. Dik was een supporter van de club, maar meer dan dat. Samen met zijn broer Herman, erelid en oud-voorzitter van FC Twente, waren zij trots op de regio Twente. Dik heeft altijd een Twents hart gehad. Hij stond FC Twente in moeilijke tijden bij met raad en daad en FC Twente deed nooit tevergeefs een beroep op hem. Hier is de club hem voor altijd dankbaar voor. Om het belang van Dik Wessels voor FC Twente te onderstrepen en om de dank te tonen die de club hem verschuldigd is, is de Supportgroep loge officieel omgedoopt tot Dik Wessels Loge.

Uitreiking Eredivisie Awards
Dinsdagavond werden in Utrecht de jaarlijkse Eredivisie Awards uitgereikt. FC Twente Vrouwen was goed vertegenwoordigd en viel met Fenna Kalma en Wieke Kaptein in de prijzen. Prachtig dat de speelsters de aandacht kregen die zij verdienen. Nadat Kalma de prijs voor topscorer van het afgelopen seizoen kreeg uitgereikt, werd zij ook verkozen tot speler van het jaar. Een prijs die zij uit handen kreeg van haar moeder. Kaptein brak vorig jaar op zestienjarige leeftijd door bij FC Twente Vrouwen en dat is niet onopgemerkt gebleven in de Vrouwen Eredivisie. Zij werd uitgeroepen tot talent van het jaar.  Fenna en Wieke, van harte gefeliciteerd.

FC Twente Vrouwen
Deze week verblijven zes speelsters van FC Twente Vrouwen bij de selectie van de OranjeLeeuwinnen, die onder leiding van de nieuwe bondscoach, Andries Jonker, kwalificatie voor het WK wil afdwingen. Vanavond speelt Oranje in Zwolle vriendschappelijk tegen Schotland en dinsdag wacht in Utrecht het beslissende kwalificatieduel met IJsland.
FC Twente Vrouwen bereidt zich komende week verder voor op de start van het seizoen.  Zondag 11 september, aanvang 12.15 uur, speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste om de Super Cup tegen Ajax. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd wordt gespeeld tussen de landskampioen en de bekerhouder. De kaartverkoop voor dit duel is begonnen en loopt via de website. Vrijdag 16 september wacht voor de ploeg van trainer Joran Pot in Alkmaar de eerste competitiewedstrijd.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur